Dünya Savaşın gerçek yüzü! Toplu mezara gömüldüler

Savaşın gerçek yüzü! Toplu mezara gömüldüler

Paylaş
Savaşın gerçek yüzü! Toplu mezara gömüldüler

Rus güçlerinin geri çekilme kararının ardından bölgeye gelen Ukrayna birlikleri, sivil katliamına şahit oldu. Sivillerin gömülebilmesi için toplu mezar açıldı.

Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinden çekilirken geride büyük bir vahşetin kalıntılarını bırakıyor. Buça bölgesinde sokaklardaki cesetleri temizleyen Ukrayna askerler bir evin bodrumunda, aralarında kadın ve çocukların olduğu işkence görmüş 18 ceset buldu.

Haberin Devamı
Rus ordusundan temizlenen Bucha'da çok sayıda sivilin cansız bedenine ulaşıldı Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yakın mesafede bulunan Bucha kentinin Rus askerlerinden temizlenmesinin ardından kentin sokaklarında ve bazı evlerde çok sayıda sivilin cansız bedenine ulaşıldı.

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Buça, Irpin ve Gostomel’de 410 sivilin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, katliamla ilgili bağımsız soruşturma çağrısı yaparken AB ve İngiltere de Rusya’nın saldırılarının savaş suçu olarak soruşturulmasını istedi.

TOPLU MEZARA GÖMÜLDÜLER

Vahşet görüntülerinin geldiği Buça’nın yerel yöneticisi Anatoly Fedoruk, “Şimdiye kadar toplu mezarlara 280 ceset gömdük. Elleri bağlanmış, enseden vurularak infaz edilmiş sivilleri gömdük. 14 yaşındaki bir çocuğu gömdük” ifadelerini kullandı.

Amerikan teknoloji şirketi Maxar, kilise bahçesindeki toplu mezarın uydu fotoğraflarını yayınladı. Maxar, St. Andrew ve Pyervozvannoho All Saints kilisesinin bahçesinde ilk toplu mezar işaretlerinin 10 Mart'ta görüldüğünü bildiriyor. 10 Mart tarihinde başlayan toplu mezar kazısı takvimler 31 Mart'ı gösterdiğinde neredeyse 15 metre uzunluğa ulaşmıştı.

Haberin Devamı

KADIN ESİRLERİN SAÇLARINI KAZIMIŞLAR

Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi yapıldı. Ukraynalı kadın askerlerin saçlarının kazındığına dikkat çeken Ukraynalı yetkililer, bunun Nazilerin esirleri aşağılamak için uyguladığı bir yöntem olduğunu anımsatarak; “Onlar dünyanın en cesur kadınları. Onları kimse küçük düşüremez” mesajını paylaştı.

ODESSA'YI VURDU

Rus ordusu, Kiev bölgesinin ardından Sumi’den de çekilmeye başlarken ülkenin doğusundaki saldırılarını artırdı. Dün de Karadeniz kıyısındaki Odessa’yı hedef aldı. Ülkenin deniz ticaretinde önemli role sahip Odessa’daki altyapı tesislerinin füzelerle hedef alındığı, birkaç bölgede yangın çıktığı bildirildi. Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadığı ifade edildi.