Dünya Sentetik tek taş dönemi

Sentetik tek taş dönemi

Paylaş
Sentetik tek taş dönemi

Laboratuvarda üretilen pırlantalara rağbet arttı. Hem çevre dostu alternatif hem de daha hesaplı olduğu için yeni nesil çiftlerin tercihi sentetik tek taşlar oluyor.

ABD'de sentetik evlilik yüzüklerinin popülaritesi yükseliyor. Laboratuvarda üretilen uygun maliyetli, çevre dostu yüzükler, yeni nesil çiftler tarafından büyük ilgi görüyor. Sentetik elmas pazarının piyasa değeri 22 milyar doları geçti. Pazar payı ise yüzde 50. Pazar, son birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Ayrıca sentetik elmasın daha büyük bir taşı olması, daha yüksek kalitede renk, kesim ve berraklık sunması da onu cazip hale getiren etkenlerden. Madenden çıkarılan elmaslar ormansızlaşma, doğa tahribatı, ekosistem kirliliği ve kötü çalışma koşulları gibi olumsuz etkilere sahip.

Haberin Devamı

ETİK ÜRETİM

Etik üretime değer veren Z ve Y kuşağı bu nedenle sentetik mücevherleri tercih etmeye daha yatkın. İnsan yapımı elmaslara ilgide pandemi sonrası başlayan hayat pahalılığının da etkili olduğu düşünülüyor. Zira sentetik elmaslar, madenden çıkarılandan yüzde 70 daha az kazandırıyor. Bu nedenle sentetik elmas pazarını lüks markalar da keşfetmeye başladı. İtalyan lüks moda evi Prada, yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kullanarak "küresel bir lüks markanın ilk gerçek anlamda sürdürülebilir mücevher koleksiyonu" olan 'Eternal Gold' koleksiyonunu tanıttı.