Dünya Siber fidye kabusu

Siber fidye kabusu

Paylaş
Siber fidye kabusu

ABD’de siber fidye çetesi, Çinli bir öğrenciyi tehdit edip korkuttu. Öğrenciyi kaçırılmış süsü vermeye zorladı, ailesinden fidye aldı.

ABD’nin Utah eyaletinde Çinli lise değişim öğrencisi Kai Zhuang (17), ‘siber çocuk kaçırma’ çetesinin eline düştü. Polis, geçen perşembe Zhuang’ın lisesi tarafından kayıp ihbarı aldı. Ailesine ulaşıldı. Çin’deki aile, oğullarının kaçırıldığını ve kendilerinden 80 bin dolar fidye istendiğini söyledi. Aile, oğullarının kaçırılma görüntülerini görünce ve çete sürekli tehdit mesajları yollayınca istenilen parayı çetenin Çin’deki banka hesaplarına gönderdi. Zhuang’ı arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Zhuang, önceki gün karlı dağda bir çadırın içinde tek başına bulundu. Zhuang’ın kaldığı evde zorla kaçırılma izine rastlanmamıştı.

Haberin Devamı

SANAL KAÇIRMA

Kaybolmadan önce de kamp malzemeleri alışverişi yaptığı ortaya çıktı. Polis, çetenin Zhuang’ı ailesiyle tehdit ettiğini, kendisini bir dağda izole edip kaçırılmış gibi görüntü çekmeye zorladığını belirledi. Ailesinin güvenliğinden endişe eden Zhuang da çetenin emirlerine boyun eğmişti. Zhuang, o kadar korkmuştu ki ailesiyle görüşüp iyi olduklarından emin olmadan çadırı terk etmedi. Olayla ilgili FBI soruşturma başlattı. FBI, başta Çinliler olmak üzere diğer yabancı değişim öğrencilerinin de ABD’deki ‘siber çocuk kaçırma’ dolandırıcılıklarında hedef alındığını söyledi. Kurguya göre failler öğrencileri tehdit ediyor, izole olmalarını emrediyor, görüntülü aramalarla onları izliyor ve ailelerinden fidye talep ediyor.

Haberin Devamı