Dünya Silikon Vadisi dolandırıcısına ceza

Silikon Vadisi dolandırıcısına ceza

Paylaş
Silikon Vadisi dolandırıcısına ceza

Kan testi şirketi Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes’un ABD’de yargılandığı davada mahkeme yatırımcıları dolandırmaktan 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kan testi şirketi Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes’a (38) ABD’de yargılandığı davada mahkeme 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Holmes, 2014’te Forbes dergisi tarafından dünyanın kendi imkanlarıyla milyarder olan en genç kadın olarak ilan edilmişti. 30 yaşındayken “Yeni Steve Jobs” olarak anılıyordu. Stanford Üniversitesi’ni terk eden Holmes, şirketi Theranos’u kurmuş ve ürettikleri makinelerinin birkaç damla kanla yüzlerce hastalığa tanı koyabileceğini iddia etmişti. Ancak bunun gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

121 MİLYON DOLAR CEZA

Bunu ortaya çıkaran da Wall Street Journal gazetesi oldu. Bir dönem değeri 9 milyar doları bulan şirketi 2018’de kapandı. Silikon Vadisi yatırımcılarını dolandırmaktan yargılandı ve suçlu bulundu. Holmes, ayrıca 10 yatırımcıya 121 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

ESKİ ERKEK ARKADAŞINI SUÇLADI

Holmes aynı zamanda eski iş ortağı ve uzun bir dönem beraber olduğu eski erkek arkadaşı Ramesh “Sunny” Balwani’yi de suçladı. Holmes kendisinden 19 yaş büyük Balwani’ye duygusal ve cinsel taciz suçlaması yöneltti. Elizabeth Holmes, savunmasında, Balwani’nin Theranos’un yönetimini, kimle konuştuğunu, nasıl konuştuğunu ve ne yediğini kontrol ettiği yoğun bir ilişkiden bahsetti. Balwani ise suçlamaları reddetti. 10 yıl süren ilişki, Mayıs 2016’da sona ermişti.

Haberin Devamı