Dünya Şoke eden araştırma! Görüntülü konuşma papağanların yalnızlığını çözdü

Şoke eden araştırma! Görüntülü konuşma papağanların yalnızlığını çözdü

Paylaş
Şoke eden araştırma! Görüntülü konuşma papağanların yalnızlığını çözdü

Araştırmacılar, evlerde yaşayan papağanların video aramaları yaparak sevdiklerine duygularını aktardığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada, papağanların sanal sosyalleşmeye olan kabiliyetleri ve görüntülü görüşmelerin onları ne kadar mutlu ettiği de vurgulandı. Video aramalarının, papağanların yalnızlıktan ve sıkılmaktan kaynaklanan psikolojik sorunları azaltmada harika bir yol olduğu belirtildi.

Posta.com.tr | Çoğumuz teknolojinin hayatımıza getirdiği görüntülü konuşmaları seviyoruz, sevdiklerimizi arayıp yüzlerini görüp haberlerini dinlemek bizi mutlu ediyor. Ancak ABD'de bulunan MIT ve Glasgow Üniversitesi araştırmacılarından oluşan bir ekip, bu sevginin sadece biz insanlara özgü olmadığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

18 PAPAĞAN KATILDI

Yaptıkları araştırmada, evlerde yaşayan papağanların da video aramaları sevdiklerine duygu ve düşüncelerini aktarmak için kullandığı tespit edildi. Araştırmaya katılan 18 papağan ve sahipleri, bir çan çalarak video arama talep etmeyi öğrendi.

Sahipleri ekrandan arayacakları papağanı seçip seçmeme konusunda papağanların tercihlerine saygı duyuyorlardı. Kısa sürede, papağanlar daha fazla görüntülü görüşme zamanı talep etmeye başladı.

ŞOKE EDEN SONUÇ

Gerçekleştirilen 147 arama sırasında, kaydedilen binlerce saatlik görüntülerde papağanlar birlikte şarkı söylediler, birbirlerinden yeni şeyler öğrendiler ve hatta ekrandan birbirlerini tımar etmeye çalıştılar. Hatta bazıları diğerleriyle uyumak için ekranları birleştirdi. Bazıları da hemen kalkıp diğerlerine göstermek için ekrandan ayrıldı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, papağanların sanal sosyalleşmeye olan kabiliyetlerinin ve bunun onları ne kadar mutlu ettiğinin altını çizdi. Papağanlar, diğer papağanlarla arkadaşlıklar kurdu, uçma ve atıştırmalık arama gibi yeni beceriler kazandılar.

DENETİMSİZ KULLANIMI TEHLİKELİ

Hatta bazı sahipleri, papağanlarının değiştiğini ve daha mutlu olduklarını hissettiklerini söylediler. Ancak araştırmacılar, her papağanın farklı olduğunu ve sahiplerinin deneyimli olması gerektiğini vurguladı. Denetimsiz etkileşimler, papağanların korkmasına ve hatta ekranları kırmalarına neden olabilir.

Sonuç olarak, bu araştırma papağanların da sosyal bağlantıya ihtiyaç duyduğunu ortaya koydu. Doğada sürüler halinde yaşayan, sosyal ve zeki hayvanlar olan papağanlar, evcil hayvan olarak yalnız kalmaktan ve sıkılmaktan psikolojik sorunlar yaşayabilirler. Ancak video aramalarının, sevdikleri papağanlarla bağlantı kurmak ve onları mutlu etmek için harika bir yol olduğu kesin.