Dünya Son dakika: İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Son dakika: İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Paylaş
Son dakika: İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre, Birleşik Krallık Kraliçesi 2'nci Elizabeth hayatını kaybetti. Elizabeth'in ölümüyle Prens Charles İngiltere Kralı oldu.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecek. Perşembe, 8 Eylül 2022” denildi. Açıklamada Prens Charles için “Kral”, eşi Camilla için ise “Kraliçe Eşi” unvanı kullanıldı. Prens Charles Kraliçe'nin ölümü ile İngiltere Kralı oldu.

Haberin Devamı

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklamasının ardından Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi.

LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI

Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu.

PRENS PHILIP'İ GEÇEN SENE KAYBETMİŞTİ

9 Nisan 2021'de İngiltere Prensi Philip, 99 yaşında hayatını kaybetmişti. Prens, geçtiğimiz ay 28 gece boyunca hastanede yatmıştı. Taburcu olurken verdiği görüntü ise dünyayı şoke etmişti.

İKİNCİ KRALİÇE ELİZABETH KİMDİR?

21 Nisan 1926'da Londra'nın Mayfair semtinde Bruton Sokağı'ndaki 17 numaralı dairede dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giymişti.

Kraliçe, İngiltere tarihinin "en uzun süre tahta kalan hükümdarı" unvanını elde etmişti.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

İngiltere Kraliçesi'nin, 20 Şubat'ta Kovid-19 testi pozitif çıkmış, soğuk algınlığına benzer hafif belirtiler gösterdiği açıklanmıştı.

Geçen sonbahardan bu yana hareket sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, o tarihten bu yana düzenli olarak baston kullanıyordu.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık problemleri nedeniyle son dönemde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.