Dünya Son dakika! İsrail'den korkunç saldırı! Mülteci kampını vurdu: En az 100 ölü

Son dakika! İsrail'den korkunç saldırı! Mülteci kampını vurdu: En az 100 ölü

Paylaş
Son dakika! İsrail'den korkunç saldırı! Mülteci kampını vurdu: En az 100 ölü

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde bulunan bir mülteci kampını hedef aldı. Saldırıda en az 100 kişi yaşamını yitirdi. Çok yaralı olduğu öğrenildi. İşte son dakika gelişmeleri...

İsrail jetleri Gazze'de bulunan mülteci kampını bombaladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 50 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin çoğunu aileler oluşturuyor. Yaralı sayısı hakkında net bir bilgi bulunmuyor ancak Al Jazeera yüzlerce insanın hastaneye götürüldüğünü bildiriyor.

Haberin Devamı

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF)Gazze Şeridi'ndeki birliklerin kara operasyonu sırasında Gazze metrosu olarak da adlandırılan tüneller içinde Hamas mensuplarıyla çatışmaya girdiğini duyurdu. İsrail güçleri tarafından Cibaliye mülteci kampına düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

İSRAİL YİNE MÜLTECİ KAMPINI VURDU

İsrail güçleri tarafından Cibaliye mülteci kampına düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. İlk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

İSRAİL : KIZILDENİZ'DEN FIRLATILAN FÜZEYİ YOK ETTİK

 İsrail Hava Kuvvetleri bugün yaptığı açıklamada, 7 Ekim’de başlayan savaşın başından itibaren ilk defa Arrow’un devreye girdiğini belirterek “Kızıldeniz bölgesinden İsrail Devleti topraklarına fırlatılan karadan karaya bir füze, ‘Arrow’ uzun menzilli savunma sistemi tarafından başarıyla önlendi” denildi.

 BİDEN'A REST: ATEŞKES YOKSA OY DA YOK

ABD'de aralarında Demokrat partiden Kongre üyelerinin de bulunduğu Müslüman aktivistler, Gazze'de ateşkes sağlamak üzere somut adım atması için Başkan Joe Biden'a bu geceyarısına kadar mühlet verdi ve "Ateşkes yoksa oy da yok" mesajı verdiler.

HAMAS TÜNELLERİNDE ÇATIŞMALAR BAŞLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki birliklerin kara operasyonu sırasında Gazze metrosu olarak da adlandırılan tüneller içinde Hamas mensuplarıyla çatışmaya girdiği belirtildi.

Hamas mensuplarının tanksavar füze ve makineli tüfek kullandığı belirtilen açıklamada, çatışma anlarının ve kara operasyonunun görüntüsü paylaşıldı.

Öte yandan Axios'a konuşan iki İsrailli kaynak kara saldırısının başladığı Cuma gününden bu yana 20.000'den fazla İsrail askerinin Gazze Şeridi'ne girdiğini açıkladı.

İsrail'den korkunç saldırı! Mülteci kampını vurdu: En az 100 ölü

IRAK'TA ABD ASKERLERİNİN BULUNDUĞU ÜSSE SALDIRI

Haberin Devamı

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ABD'nin Suriye ve Irak'taki güçlerine saldırılar giderek artıyor. Irak'ın batısında yer alan Anbar kentinde ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü, İHA ile hedef alındı.

Iraklı güvenlik kaynaklarına göre üsse 2 İHA ile saldırı gerçekleştirildi. İHA'lardan birinin hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü, diğerinin ise üssün yakınlarına düştüğü belirtildi.

GAZZE FELAKETİN EŞİĞİNDE

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, dün Gazze’deki duruma ilişkin yaptığı açıklamada, “Temiz su ve güvenli sanitasyon eksikliği bir felakete dönüşmenin eşiğinde. Temiz suya erişim acilen sağlanmadığı takdirde, daha fazla sivil susuzluktan ya da suyla bulaşan hastalıklardan hastalanacak ya da ölecektir” dedi.

Filistinliler için yardım ve barınak sağlayan Birleşmiş Milletler kurumu UNRWA ise Gazze’deki İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden BM personelinin sayısının 64’e ulaştığını belirtip, Samir adlı bir personelinin, eşi ve 8 çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

ATEŞKES ÇAĞRISI SONRASI KOVULDU

Guardian, Başbakan Sunak'ı ateşkes talep etmeye çağıran bir İngiliz hükümet yetkilisinin kovulduğunu bildirdi. İngiliz gazete Bilim, Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı'nda görevli İngiliz hükümet yetkilisi Paul Bristow'un, Başbakan Rishi Sunak'ı Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında ateşkes talep etmeye çağırmasının ardından görevden alındığını bildirdi.

FİLİSTİN KIZILAYI: AL-QUDS HASTANESİNDE KORKU VE PANİK İÇİNDEYİZ

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Gazze'de Al-Quds hastanesinin bulunduğu Tal-Alhwa bölgesine sürekli topçu ve hava saldırıları düzenleniyor. Bina sarsılıyor ve yerinden edilen siviller ile sağlık ekipleri korku ve panik yaşıyor” denildi.

Örgüt, Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail yönetiminin kendilerini hastaneyi boşaltmaları konusunda tehdit ettiğini belirtmişti. Yetkililer, hastanenin sağlık görevlileri de dahil 14 bin kişiye ev sahipliği yaptığına dikkat çekmişti.

Haberin Devamı