Dünya Son dakika! Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı hayatını kaybetti

Son dakika! Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı hayatını kaybetti

Paylaş
Son dakika! Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı hayatını kaybetti

Kiev'de anaokulunun yanına helikopter düştüğü ve can kayıplarının olduğu açıklandı. Yapılan açıklamadan çocuklar da dahil 18 kişinin öldüğü belirtildi. Düşen helikopterin içinde Ukrayna İçişleri Bakanı'nın olduğu ve hayatını kaybettiği ifade edildi. 

AFP'nin haberine göre Kiev bölge valisi Oleksiy Kuleba, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir anaokulunun yakınına bir helikopterin düşerek can kaybına neden olduğunu söyledi. Telegram'da açıklama yapan Kuleba "Çocuklar ve çalışanlar anaokulundaydı. Can kayıpları var" dedi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamadan çocuklar da dahil 18 kişinin öldüğü belirtildi. Düşen helikopterin içinde Ukrayna İçişleri Bakanı'nın olduğu ve hayatını kaybettiği ifade edildi. 

İHA'nın haberine göre Brovary şehrinde anaokulunun yanına düşen helikopter nedeniyle 2'si çocuk, 18 kişi hayatını kaybetti ve 22 kişi yaralandı. 

Hayatını kaybedenlerin arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastryrsky ve yardımcısı Yevgeny Enin'in de olduğu açıklanırken bakanlık müsteşarı Yuri Lubkovich'in de öldüğü açıklandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı liderliği, helikopterle cephenin “sıcak” noktalarından birine gidiyordu" ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK ŞEHİR

Brovary şehri Kiev'e 20 kilometrelik uzaklıkta bulunuyor. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalin ilk döneminde gher iki taraf da Brovary şehrinde kontrolü ele geçirmek için savaşmıştı. Ardından Rusya, askerlerini geri çekmişti.

Haberin Devamı

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili açıklamada bulunan Ukrayna İçişleri Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı:

Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, teknik arıza mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi, yakında öğreneceğiz.

DENYS MONASTYRSKY KİMDİR?

12 Haziran 1980 tarihinde Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde bulunan Hmelnitski'de dünyaya gelen Denys Anatoliiovych Monastyrsky, Hmelnitski Ünivesitesi'nde hukuk eğitimi gördü.

2007 yılında bir avukat olarak kariyerine başlayan Monastyrsky, Hmelnitski Ünivesitesi'nde kanun yapma ve araştırmanın bilimsel uzmanlığı departmanına başkanlık etti. Monastyrsky, "Kültür Yoluyla Geleceğe Doğru" Podolya Gençlik Kültür Derneği'nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesidir.

2014-2019 yılları arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Anton Herashchenko'nun danışmanı olarak görev alan Monastyrsky, 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde Volodimir Zelenski'nin en büyük destekçilerinden biriydi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Monastryrsky, 2019 yılında eski bakan Arsen Avakov'un istifa etmesi ile birlikte göreve getirildi.

Haberin Devamı
Ukrayna’da anaokulunun yanına helikopter düştü Ukrayna’nın Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü. Bölgeden alevler yükselirken, ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.