Dünya Son teknoloji

Son teknoloji

Paylaş
Son teknoloji

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES, ABD’nin Las Vegas kentinde başladı. Sağlık, bakım, eğlence ve otomobil teknolojisi öne çıktı.

Aileler artık yeni hepsi bir arada ‘multiskop’ ile evden doktor muayenesi yapabilecek. Dünyanın ilk ‘multiskopu’ olan ‘BeamO’, ateş ve kan akışından, akciğer ve kalp sağlığına kadar her şeyi test etmeyi sağlıyor. Termometre, nabız oksimetresi, EKG ve stetoskopu bir araya getiriyor. Yasal onay alındıktan sonra ilk olarak ABD’de 249 dolara satışa sunulacak.

Haberin Devamı

SELFIE DRONE’U

Selfie çubuğu tarih oluyor. HOVERAir X1 isimli drone (insansız hava aracı), kişileri havadan takip ederek istedikleri gibi fotoğraf çekmeleri için yapay zeka sistemine sahip. 15 metreye kadar havalanabiliyor ve saatte 24 km hıza çıkabiliyor. Kullanıcı hareket halindeyken de takip ederek çekim yapabiliyor. 532 dolar.

ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET

Motosiklet üreticileri, en hızlı elektrikli modeli üretmek için yarışıyor. 0’dan 96 kilometre hıza 3 saniyede veya daha kısa sürede çıkmayı vadeden LiveWire, en iddialı model oldu.

İŞİTME ÖZELLİKLİ GÖZLÜK

Gözlük üretici EssilorLuxottica, işitmeye de yardımcı olan gözlük hazırladı. İçinde işitme cihazı yerleştirilmiş olan gözlükler, kullanıcının baktığı yönden gelen sesi artırarak duymasını sağlıyor. Gözlüğün işitme cihazları, akıllı bir uygulama ile kontrol edilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, kişinin kendi sesi de dahil olmak üzere işitme cihazlarının sesi ne kadar yükselteceğini ayarlayabiliyor. İşitme kaybı olan yaşlı yetişkinlerin işitme cihazı kullanmaları halinde erken ölüm riskinin yüzde 24 daha düşük olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

AKILLI TASMA

Akıllı köpek tasması Minitailz, sahiplerinin evcil hayvanlarını gerçek zamanlı olarak bulmalarına yardımcı oluyor, aynı zamanda kalp atış hızı ve havlayıp havlamadığı da dahil olmak üzere her aktivitesini izlemeyi mümkün kılıyor. Fransız GPS şirketi Invoxia tarafından geliştirilen bu teknoloji, üretken yapay zeka kullanıyor ve bir hayvanın tırmalamadan yemek yemeye kadar her şeyi ne zaman yaptığını kaydediyor. Hatta evcil hayvanların ne zaman strese girdiğini bile tespit ediyor.