Dünya 'Suçu Mısırlılara attılar'

'Suçu Mısırlılara attılar'

Paylaş
'Suçu Mısırlılara attılar'

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında 14 Haziran'da batan göçmen teknesiyle ilgili yeni kanıtları açıkladı.

Yaklaşık 600 kişinin öldüğü tekneyle ilgili Yunan Sahil Güvenliği’nin açıklamaları, gemi takip sistemindeki verilerle uyuşmuyordu. Teknenin kasten batırıldığı veya batmasına göz yumulduğundan şüpheleniliyordu. Teknenin batışını gösteren yeni bir video daha çıktı. Bu video, teknenin sabit rotada olduğu söylenildiğinde çekilmişti.

Haberin Devamı

BBC, görüntüleri bizzat Yunan Sahil Güvenliği’nin çektiğini doğruladıklarını açıkladı.

Faciadan kurtulan iki kişi, Yunan Sahil Güvenliği’nin kendilerine baskı yaptığını anlattı. Kazazede göçmenler, "Sahil Güvenlik, gemideki dokuz Mısırlıyı kaçakçı olarak teşhis etmemiz için bize baskı yaptı" dedi. Göçmenler, sahil güvenliğin tekneyi halatla çekerek batmasına neden olduğu iddiasını da doğruladı.

"Soldan bir ip bağladılar. Herkes teknemizi dengelemek için sağ tarafına geçti. Yunan gemisi hızla hareket etti ve teknemizin dengesi bozuldu. Bu halde sürüklemeye devam ettiler" dediler. Doğruları söylerlerse Mısırlılarla aynı kaderi yaşamaktan korktuklarını belirttiler.

AKDENİZ'DE HER AY 11 ÇOCUK ÖLÜYOR

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler'in yeni istatistiklerine göre her hafta 11 çocuk Akdeniz'i geçmeye çalışırken ölüyor. Akdeniz üzerindeki tehlikeli geçişi bu yıl tahminen 11 bin 600 çocuk yaptı ve tahminen 289 çocuk öldü veya kayboldu. 2018'den bu yana da 1500 çocuk öldü veya kayboldu. Geçen ay Yunanistan'da batan göçmen teknesinde en az 100 çocuk ölmüştü.