Dünya Sunak, Macron’a para teklif etti! Utanç anlaşması

Sunak, Macron’a para teklif etti! Utanç anlaşması

Paylaş
Sunak, Macron’a para teklif etti! Utanç anlaşması

İngiltere, düzensiz göçmenlerin sınırlarına girmemesi ve gözaltı merkezlerinde tutulması için Fransa’ya yarım milyar Sterlin ödeyeceği bir anlaşma yaptı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’teki zirvede bir araya geldi. Sunak, iki ülkenin ortak sınırı olan Manş Denizi’nden kaçak göçmenlerin İngiltere’ye girmemesi için Macron’a para teklif etti. Buna göre İngiltere, 478 milyon Sterlin’lik (10.9 milyar TL) ödeme yapacak. Bu ödeme, Fransa’da görevlendirilecek 500 memur ve kurulacak gözaltı merkezinin giderlerini kapsıyor. Halihazıda 26 gözaltı merkezi var. İngiltere, Fransa’ya 2023-2024 arasında 125 milyon Sterlin, 2024-2025 yılları arasında 168 milyon Sterlin ve 2025-2026 arasında 185 milyon Sterlin mali destek sağlayacak.

Haberin Devamı

İNSAN HAKLARINA AYKIRI

İngiltere, ülkeye yasa dışı gelen göçmenler konusunda Fransa’yı suçluyordu. Geçen yıl 45 bin kişinin bu yüzden ülkeye girdiği açıklanmıştı. İngiltere’nin son bir haftadır göçmenlere karşı aldığı sert tutum tepki görüyor. Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, düzensiz göçmenlerin Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye girişlerini engellemeyi amaçlayan yasa tasarısını eleştiriyor. BM İnsan Hakları Temsilcisi Volker Türk ”İnsanların sığınma ve diğer uluslararası korunma taleplerini engelleyen böyle bir genel yasak, İngiltere’nin insan hakları ve mülteci hukuku yükümlülükleriyle çelişiyor” dedi.