Dünya Süründürerek öldüren estetik

Süründürerek öldüren estetik

Paylaş
Süründürerek öldüren estetik

Arjantinli aktris Silvina Luna, 2011’de yaptırdığı popo kaldırma ameliyatından sonra yakalandığı böbrek hastalığı nedeniyle 43 yaşında öldü.

Arjantinli aktris Silvina Luna, 2011’de doktor Anibal Lotocki’ye popo kaldırma ameliyatı yaptırdı. Ancak o ameliyattan sonra hayatı daha kötüye gitti. Böbrekleri iyi çalışmamaya başladı. 2015’te böbrek taşı tedavisi gördüğü sırada böbrek yetmezliği ve hiperkalsemi teşhisi konuldu ve haftalık diyaliz tedavisi başlatıldı. Bunun ameliyattaki komplikasyonlara bağlı yaşandığı anlaşıldı. 79 gündür hastanede yoğun bakımda tedavi gören Luna öldü. Luna, hastalığı sürecinde kendisi gibi Lotocki’nin mağduru olan dört kadınla birlikte dava açmıştı.

Haberin Devamı

DOKTOR DEĞİL ÖLÜM MAKİNESİ

Çünkü Lotocki’nin ameliyatlarda polimetil metakrilat içeren bir sıvı enjekte ettiği belirlenmişti. Bu madde, üreticilerin araç parçaları, lensler, paneller ve pencerelerde cam yerine kullandıkları şeffaf ve sert bir plastik. Arjantin Ulusal İlaç ve Gıda İdaresi de cerrahi kullanımını yasaklıyor. Lotocki’nin ameliyat ettiği bir başka hastası da 2021’de ölmüştü. Lotocki, bu yıl şubatta iki yıl hapis cezasına çarptırıldı ve beş yıllığına cerrahi işlem yapması yasaklandı. İki hafta önce de yine Lotocki’ye 2010’da ameliyat yaptıran sunucu Mariano Caprarola, böbrek yetmezliğinden ölmüştü.