Dünya Tartışma yaratan Prenses Diana röportajı hakkında flaş karar

Tartışma yaratan Prenses Diana röportajı hakkında flaş karar

Paylaş
Tartışma yaratan Prenses Diana röportajı hakkında flaş karar

1995’te yayınlanan Martin Bashir’in Galler Prensesi Diana ile yaptığı röportaj, ülkede büyük yankı uyandırmıştı. Röportajda Prens Charles ile çocuklarının dadısının ilişki yaşadığı iddia edilmişti. Günümüzde hala çok konuşulan bu röportaj hakkında BBC yeni bir karar aldı.

İngiliz devlet kanalı BBC, 1995’te yayınlanan Martin Bashir’in Galler Prensesi Diana ile Panorama röportajını yapabilmek için ortaya attığı, eşi Prens Charles’ın iki çocuklarının dadısı olan Alexandra Pettifer ile ilişki yaşadığı iddiası nedeniyle özür diledi.

Haberin Devamı

Alexandra Pettifer ile Prens William ve Prens Harry

Dün BBC’nin uydurma haber nedeniyle kamuoyu önünde özür dilemesi için başkent Londra’da Yüksek Mahkeme’ye çıkan Pettifer’in avukatı Louise Prince mahkemeye, iddiaların “ilgili herkes için ciddi kişisel sonuçlara” yol açtığını söyledi. BBC’nin İcra Kurulu Başkanı Tim Davie ise Bashir’in asılsız iddiaları nedeniyle Prens Charles, oğulları Prens William, Prens Harry ve Pettifer’dan özür diledi.

Davie, ayrıca Panorama programını bir daha asla göstermeyeceklerine veya diğer yayıncılara haklarını vermeyeceklerine söz verdi. Davie, “İşimizi düzgün yapsaydık, Prenses Diana yaşamı boyunca gerçeği bilirdi” dedi.

PRENSES DIANA RÖPORTAJDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Haberin Devamı

1995 yılında yapılan Panorama mülakatı BBC açısından büyük bir "atlatma haber"di. Daha önce İngiltere Kraliyet Ailesi'nin önde gelen bir mensubu hiçbir zaman Kraliyet Ailesi ve kendi özel hayatı hakkında böyle samimi itiraflarda bulunmamıştı.

Prenses Diana mülakatta meşhur "Bu evlilikte üç kişiyiz" cümlesini söylemiş ve ardından şu ifadelere yer vermişti:

Eşi Prens Charles'ın -şu an eşi olan Cornwall Düşesi- Camilla Parker-Bowles ile ilişki sürdürmesinin kendisine olan inancını ve güvenini sarstığını,

Kendisinin de bir ilişkisi olduğunu,

Bulimia ve kendine zarar verme gibi psikolojik sorunlar yaşadığını,

Prens Charles'ın kral olması halinde bu görevine uyum sağlayamayabileceğini,

Prens Charles'ın yanında çalışanların kendisine karşı bir savaş yürüttüğünü...

Panorama programını 20 milyon kişi izledi ve İngiltere gündeminde fırtınalar koptu. Kısa süre sonra Kraliçe İkinci Elizabeth, oğlu Prens Charles ile Prenses Diana'ya birer mektup yollayarak boşanmalarını istedi.

PRENSES DIANA NASIL ÖLDÜ?

Prenses Diana 1997 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te Pont de l'Alma tünelinde, bulunduğu aracın kaza yapması sonucu öldü. Birlikte tatil yaptığı Dodi Al Fayed ile aracın sürücüsü Henri Paul da kazada yaşamlarını yitirdiler. Al Fayed'in özel koruması Trevor Rees-Jones kazadan kurtuldu.

Yapılan soruşturmada sürücü Henri Paul'un kanında Fransa kanunlarında belirtilen 100 mililitre kanda 50 miligram ölçüsünün çok üzerinde alkol bulunduğu tespit edildi. Paul'ün 100 mililitre kanında çıkan 175 miligram alkol, sürücünün bir şişeden fazla şaraba denk bir alkollü içki içtiğine işaret ediyordu.

Haberin Devamı

Sürücü, Prenses Diana ve Dodi Al Fayed'in aracını izleyen fotoğrafçılardan uzaklaşmak için sürat yaparken kontrolü kaybetmiş ve tüneldeki beton bir kolona çarpmıştı.