Dünya Teksas'a yanaşan gemide gizemli hastalık korkusu: 300'den fazla kişide görüldü

Teksas'a yanaşan gemide gizemli hastalık korkusu: 300'den fazla kişide görüldü

Paylaş
Teksas'a yanaşan gemide gizemli hastalık korkusu: 300'den fazla kişide görüldü

ABD'nin Teksas eyaletinde 5 Mart'ta limana yanaşan lüks yolcu gemisi Ruby Princess'in 284 yolcusu ve 34 mürettebatı bilinmeyen bir nedenle hastalandı. Hastalanan kişilerde kusma ve ishal gibi belirtiler olduğu ifade edildi.

Posta.com.tr| 26 Şubat'ta denize açıklan Ruby Princess adlı yolcu gemisi Batı Karayipler'den çıkıp Teksas Galveston'a yanaştı. Ancak limana yanaşan 4 bin yolculu gemideki yolcu ve mürettebat dahil 300'den fazla kişinin hasta olması Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'ni harekete geçirdi. 

Haberin Devamı

Gemideki 284 yolcu ve 34 mürettebat kusma ve ishal belirtileriyle tedaviye alındı. Princess Cruises tarafından yapılan açıklamada, "Gastrointestinal hastalıkla tıp merkezine başvuran yolcu sayısındaki artışın ilk belirtisinde, bu virüsün kişiden kişiye yayılmasını durdurmak için derhal ek gelişmiş sanitasyon prosedürlerini başlattık" denildi.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi, olaya dair belirli bir virüs ismi vermedi ancak Princess Cruises yaptığı açıklamada sebebin muhtemelen norovirüs olduğunu söyledi.

Şirket, geminin bir sonraki yolculuğundan önce ek bir dezenfeksiyondan geçtiğini söyledi.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin web sitesinde, "Yakın yaşam alanları, ortak yemek alanları ve hızlı yolcu sirkülasyonu nedeniyle norovirüsü yolcu gemilerinde kontrol etmek özellikle zor olabilir. Gemi yanaştığında norovirüs, kontamine yiyecek veya suyla veya karada enfekte olan yolcular tarafından gemiye getirilebilir" ifadesi yer alıyor.

Haberin Devamı

NOROVİRÜS BELİRTİLERİ 

Genelde semptomları aniden başlayan norovirüsün belirtileri şöyle sıralanabilir:

  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Mide ağrısı veya krampları
  • Sulu veya gevşek dışkı (İshal)
  • Hasta hissetmek
  • Düşük dereceli ateş
  • Kas ağrısı

Norovirüsler yüzeylerde ve nesnelerde günlerce kalabilir. Ölmesi zordur ve hatta Sıcağa, soğuğa ve dezenfektanlara bile dayanabilir.