Dünya ABD Genel Kurmay Başkanı'ndan skandal ziyaret

ABD Genel Kurmay Başkanı'ndan skandal ziyaret

Paylaş
ABD Genel Kurmay Başkanı'ndan skandal ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye’nin kuzeydoğusunda ‘SDG’ adıyla faaliyet gösteren PKK’lı teröristleri ziyaret etmişti. 4 gün sonra ise bu kez CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla teröristleri ziyaret etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley 4 Mart’ta Suriye’nin kuzeydoğusuna sürpriz bir ziyaret düzenlemiş, bölgede ‘SDG’ adıyla faaliyet gösteren PKK/ YPG’li teröristlerle görüşmüştü. Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’i 6 Mart’ta bakanlığa çağırarak bu ziyarete ilişkin açıklama istenmişti. Suriye Dışişleri Bakanlığı da Milley’in ziyaretini ‘gayri meşru’ olarak tanımlamış, ‘ziyaretin ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne’ yönelik olduğunu belirterek kınamıştı.

Haberin Devamı

HASEKE’YE GİTTİ

Bu ziyaretten sadece 4 gün sonra 8 Mart’ta ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla da aynı bölgeyi ziyaret etti. CENTCOM’dan yapılan açıklamada Kurilla’nın ‘ABD birlikleri ve terör örgütü DEAŞ ile mücadele bağlamında kilit rol oynayan yerleri’ ziyaret ettiği aktarıldı. Aynı açıklamada Kurilla’nın SDG işgalindeki Haseke’yi ziyaret ettiği de bildirildi.