Dünya Telefonlarını açan Rus askerleri füzeye yakalandılar

Telefonlarını açan Rus askerleri füzeye yakalandılar

Paylaş
Telefonlarını açan Rus askerleri füzeye yakalandılar

Rusya-Ukrayna Savaşı 1. yılına yaklaşırken, bölgede gerginlik sürüyor. Ukrayna'nın Rus kontrolündeki Donetsk bölgesine füzeli saldırı gerçekleşmiş, çok sayıda Rus asker hayatını kaybetmişti. Rusya'dan o saldırıya ilişkin açıklama geldi.

Ukrayna Ordusu, Rus askerlerini hedef almış, kaldıkları okul füzelerle vurulmuştu. Çok sayıda askerin öldüğü o saldırıya ait yeni bir detay ortaya çıktı. Rus Hükümeti, "Askerler cep telefonu kullandıkları için hedef oldular" dedi.

Haberin Devamı

Saldırı, 1 Ocak'ta Ukrayna'nın Rus kontrolündeki Donetsk bölgesinde gerçekleşti. Yeni yılın ilk dakikalarıydı. Bazı Rus askerleri bir okulda kalıyordu. Ama o kaldıkları yer, Ukrayna askerleri tarafından tespit edildi. Ve saldırı hazırlığına geçildi. 6 füzeden 4'ü binayı hedef aldı.

Rusya: “Ukrayna’nın Makiivka'ya füze saldırısında ölü sayısı 89'a yükseldi” Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Makiivka şehrinde askerlerin geçici olarak konuşlandığı binaya gerçekleştirdiği füze saldırısında ölen Rus askerlerinin sayısının 63'ten 89'a yükseldiği duyuruldu.

Ukrayna'ya göre saldırıda 400 Rus asker, Rusya'ya göre ise 89 asker hayatını kaybetti. Böylece Rusya'nın Şubat’tan bu yana bir kerede en fazla asker kaybettiği saldırı oldu. İşte bu sorunun yanıtı Rusya'dan geldi. Askerlerin cep telefonu kullandıkları için hedef olduğunu açıklandı. Saldırıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığı duyuruldu.