Dünya Testislerinde ağrıyla hastaneye gitti, doktorlar acil durum ilan etti

Testislerinde ağrıyla hastaneye gitti, doktorlar acil durum ilan etti

Paylaş
Testislerinde ağrıyla hastaneye gitti, doktorlar acil durum ilan etti

Hindistan’ın Delhi bölgesinde yaşayan ismi açıklanmayan 26 yaşındaki bir adam sağ testisindeki şiddetli ağrı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktorlar acil durum ilan ederek adamı tedaviye aldı. Tıp dünyasını şaşırtan vakaya ilişkin yapılan incelemeler New England Journal of Medicine dergisinde yayınlandı.

Hindistan’da yaşayan 26 yaşındaki ismi açıklanmayan bir adamın yaşadığı bu rahatsızlık tıp tarihine geçti. Testis torbasında ağrı, şişkinlik ve ateşle hastaneye başvuran adamın özel bölgesinde iplik benzeri solucanların olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İNTERNETTE GÜNDEM OLDU

Adamın sağ testine ait ultrason görüntülerinde ‘dans eden solucanlar’ internette kısa sürede gündem oldu. Raporda, solucanların Wuchereria bancrofti türünün sivrisinek yoluyla bulaşan nematodları (yuvarlak solucanlar) olduğu ifade edildi.

SİVRİSİNEK YOLUYLA YERLEŞMİŞ

Sivrisinek yoluyla yerleşen ve tedavi edilmezse kan kanallarında altı ila sekiz yıla kadar yaşamayı başaran solucanların üreyebildikleri belirtildi.

"PARTİ BİTTİ"

Tedavi altına alınan adamın üç haftalık yoğun ilaç tedavisinin sonrasında solucanlardan tamamen kurtulmayı başardı. Testis torbasında tedavinin sonucunda çekilen ultrason görüntüleri ise “parti bitti” diyerek gösterildi.