Dünya The Simpsons'ın Trump kehaneti! 29 yıl önce öngörmüşler

The Simpsons'ın Trump kehaneti! 29 yıl önce öngörmüşler

Paylaş
The Simpsons'ın Trump kehaneti! 29 yıl önce öngörmüşler

34 sezondur yayın hayatına devam eden ve Türkiye'de Simpsonlar adıyla bilinen ABD yapımı komedi animasyonu The Simpsons kehanetleri yeniden gündemde. Daha önce Donald Trump'ın ABD başkanı olacağını bilen dizinin yine Trump'la ilgili olan bir kehaneti daha tuttu.

Posta.com.tr | 34 sezondur yayınlanan Simpsonlar (The Simpsons) senaryosundaki bazı olayların gerçeğe dönüşmesi ile izleyenleri şaşkına çeviriyor. Otuz yılı aşkın bir süredir dizi; ailenin babası Homer, annesi Marge, çocukalrı Bart, Lisa ve Maggie'yi konu alıyor. Ancak Simpsonlar'ın en önemli özelliği, yıllar önce dizide işledikleri konuların teker teker gerçekleşmesi. 

Haberin Devamı

Simpsonlar (The Simpsons) kehanetleriyle sosyal medyaya konu olmaya devam ediyor. Dizide Trump'la ilgili daha önce iki kehanet tutmuştu. 

2000 yılındaki 'Bart to the Future' bölümünde, Donald Trump ABD başkanı oluyordu. Aynı bölümde Lisa'nın başkan olması yer alıyor. Oval Ofis'te konuşan Lisa'nın "Bildiğiniz gibi, Başkan Trump'tan oldukça büyük bir bütçe sıkıntısı miras aldık" dediği duyuluyor. 2017'de Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı oldu.

TRUMP'IN 2024 ADAYLIĞI

The Simpsons, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olacağını da bildi.

Dizinin 2015 yılında yayınlanan "Trumptastic Journey" başlıklı bölümünde Donald Trump'ın ABD Başkanı olacağına dair öngörüler yer alırken 2024 seçimlerinde de aday olacağı gösteriliyordu. Dizinin senaristi Al Jean de Trump'ın adaylığını açıklamasının ardından sosyal medya hesabından söz konusu bölümden bir sahnenin fotoğrafını paylaştı.

Haberin Devamı

Fotoğrafta yer alan bir tabelada "Trump 2024" yazdığı görüldü. Bölümün senaryosuna göre Trump, 2028 seçimlerinde de aday olacak.

BİR TRUMP KEHANETİ DAHA BİLDİLER

Simpsons'ın 1994'te yayınlanan bir bölümü tekrar gündeme geldi. Lisa Simpson'ın Barbie tasarımcılarını genç kızları güçlendiren daha feminist bir oyuncakla ortaya çıkarmaya çalıştığı "Lisa Malibu Stacy'ye Karşı" başlıklı bir bölümdeki o sözler sosyal medyada gündem oldu.

Yayıncı, "Bir oyuncak bebek hakkında 28 dakika haber yapmak alışılmadık bir durum olsa da, bu muhabir konuşmayı kesmeyi imkansız buldu" ifadelerini kullanıyor. Ardından 'Başkanın tutuklandığını' duyurarak bölümü bitiriyor.

Bu bölüm sosyal medyada gündem oldu. ABD eski Başkanı Donald Trump'ın davasını sonrası Simpsonlar ekibinin zaman yolcusu olduğunu iddia edenler oldu.

19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan bölümde, Trump'tan 'ABD eski Başkanı' olarak bahsedilmişti. Trump bu bölümün yayınlanmasından yıllar sonra 2016'da ABD Başkanı seçildi ve göreve başladı.