Dünya Trump'ın evinden gizli nükleer belgeler çıktı

Trump'ın evinden gizli nükleer belgeler çıktı

Paylaş
Trump'ın evinden gizli nükleer belgeler çıktı

ABD Adalet Bakanlığı'ndan sızdırılan bir fotoğrafta, geçen ay FBI ajanları tarafından ABD eski başkanı Donald Trump'ın evine yapılan baskında gizli nükleer belgelere ulaşıldığı ortaya çıktı.

Washington Post, gazetesinin haberine göre, ABD eski başkanı Donald Trump'ın Mar-a-Lago'daki baskın düzenlenen evinde bulunan belgelerin yabancı bir hükümetin askeri savunmasını ve nükleer yeteneklerini detaylandırdığını ve yalnızca belirli bir üst düzey yetkili tarafından görüntülenebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Trump'ın evinden çıkan ve son derece hassas olarak tanımlanan belgelerde adı geçen yabancı hükümetlerin hangisi olduğu açıklanmadı. Ancak Mar-a-Lago'dan kurtarılan belgeler ilgili endişeler olduğu bildirildi. 

ÜST DÜZEY YETKİLİLERİN BİLE BİLMEDİĞİ BELGELER

Rapora göre, ele geçirilen belgelerde üst düzey ulusal güvenlik görevlilerinin bile bilmediği gizli ABD operasyonları vardı. 

Belgelerde ayrıntıları verilen bazı özel erişim programlarının yalnızca cumhurbaşkanı, bazı kabine üyeleri ve birkaç hükümet çalışanı tarafından bilinmesine izin verildiği belirtildi.

25 ÇOK GİZLİ BELGE

Adalet Bakanlığı'nın bir beyanına göre, ele geçirilen 184 gizli belgeden 25'i çok gizli olarak işaretlendi, 92'si gizli olarak etiketlendi ve 67'si diğer türde gizlilik içeriyordu. 

Haberin Devamı

Dosyalardan bazıları o kadar kısıtlıydı ki, FBI karşı istihbarat personeli ve Adalet Bakanlığı avukatları onları görme yetkisine sahip değildi.

 

FBI BASKINI

Trump’ın Florida’daki Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine 9 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan baskında bazıları çok gizli olarak etiketlenen 20 kutudan fazla eşya bulunmuştu.

FBI ajanları, bazıları çok gizli olarak işaretlenen toplamda 11 set gizli belge ele geçirmenin yanı sıra bazı öğelerin savunma bilgileriyle ilgili olduğunu ortaya koymuştu.