Dünya Tüm dünyayı şoke eden 'hamile adam' vakası

Tüm dünyayı şoke eden 'hamile adam' vakası

Paylaş
Tüm dünyayı şoke eden 'hamile adam' vakası

Karnındaki şişliği yıllardır umursamayan 36 yaşındaki adam ağrılarının artması ve nefes sorunları yaşayınca doktora gitti. Doktorların bile ilk başta yanlış teşhis koyduğu gelişme dünyada ses getirdi.

Hamile adam olarak bilinen Sanju Bhagat henüz çocukluk dönemlerinde dahi normalinden daha şişkin ve çıkık bir karna sahipti. Hindistan'ın Nagpur şehrinde yaşayan Bhagat'ın yaşı ilerledikçe karnı da büyümeye başladı. 

Haberin Devamı

20 yaşına kadar konuyla ilgili hiçbir şikayeti olmadığını belirten Bhagat, son 16 yılda şikayetlerinin artması üzerine doktora gitti.  Henüz 36 yaşında olan Bhagat, nefes alma zorluğu ve diyafram ağrısı çekiyordu. Bhagat'ın belirtilerini ve karnındaki şişliği gören doktorlar ilk başta kanser teşhisi koydu.

KANSER SANDILAR

Şişliği tümör zanneden doktorlar, gerekli taramaları yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuca inanamadı. Doktorlar, Bhagat'ın midesinin hemen yanında bir insan olduğunu belirledi. Yerel basında çıkan haberlerde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Doktor sadece elini içine soktu ve içinde çok fazla kemik olduğunu söyledi. Önce uzuvları sonra cinsel organı çene ve saçlar çıktı. Dehşete kapılmıştık. Kafamız karışmıştı ve hayrete düşmüştük.

500 BİNDE BİR

Doktorlar tarafından Bhagat'a 'kaybolan ikiz sendromu' teşhisi konuldu. Bu, her 500.000 canlı doğumdan sadece birinde meydana geldiği tahmin edilen çok nadir bir durumdur ve bir ikiz diğerinin içinde doğduğunda ortaya çıkar. Doğumdan sonra, doğmamış ikiz, kardeşinden bir parazit gibi yaşar.

Haberin Devamı

Talihsiz ikiz hiçbir zaman dünyaya gelemez ve taşıyan kişiye ağrılar verir. Söz konusu haberdeki gibi 36 yıllık durumlar çok nadir yaşanır. Gelişmiş ülkelerde genelde doğumdan kısa bir süre sonra tedaviye başlanır. (Milliyet)