Dünya Türk gemisine Ukrayna'da silahlı baskın! 'Ukrayna askeriyiz' dediler ama...

Türk gemisine Ukrayna'da silahlı baskın! 'Ukrayna askeriyiz' dediler ama...

Paylaş
Türk gemisine Ukrayna'da silahlı baskın! 'Ukrayna askeriyiz' dediler ama...

Ukrayna Odesa'da kendilerini Ukrayna askeri olarak tanıtan silahlı bir grup Türk gemisini bastı. Kaptan Hakan Çal ve mürettebatı ölümden döndü. Gören Ukrayna askeri sanıyor ama gerçek çok başka. İşte detaylar...

Ukrayna işgali limandaki sivil gemileri de vurdu. Savaş ortamından yararlanmak isteyenler de korsanlığa başladı. O gruplardan birisi de Odesa Limanı'ndaki Türk gemisini bastı. Kaptan Hakan Çal ve mürettebatı ölümden döndü.

Haberin Devamı

GÖREN UKRAYNA ASKERİ SANIYOR AMA...

Üzerlerinde askeri üniforma ellerinde silah. Gören Ukrayna askeri sanıyor ama değiller. Odesa'da silahlı 10 kişinin hedefinde Türk kuru yük gemisi içindeki maden vardı.

SİLAH ÇEKTİLER

CNN Türk'ten Aytaç Can ve Volkan Kamber'in haberine göre; Kaptan Haka Çal ile birlikte gemide 11 mürettebat bulunuyordu. Gemiye baskın yapan grup Ukrayna ordusundan olduklarını ve sıkıyönetimin verdiği yetkiyle baskın yaptıklarını ileri sürdü, mürettebata silah çekti.

İKİNCİ BASKIN

Gemiye ilk baskın 6 gün önce yapıldı, 850 ton yük alındı. Dün aynı grup bir kez daha gemiye baskın düzenlendi, bu kez ambardan 200 ton yük alındı. Şimdi Türk Konsolosluğu geminin başka bir limana alınması için girişimlerde bulunuyor.

Haberin Devamı