Dünya Uçak havadayken motoru durdurmaya çalıştı! 'Ruh hali bozuk' pilotun komşuları şoke etti

Uçak havadayken motoru durdurmaya çalıştı! 'Ruh hali bozuk' pilotun komşuları şoke etti

Paylaş
Uçak havadayken motoru durdurmaya çalıştı! 'Ruh hali bozuk' pilotun komşuları şoke etti

Washington'dan San Francisco'ya giden uçakta şoke eden bir olay meydana geldi. Uçuşun pilotu olan Joseph Emerson, "ruh hali bozukluğu" yaşadığını söyleyerek uçağın motorları kapatmaya çalıştı. 83 yolcu ve mürettebatın hayatını tehlikeye atan Emerson’un hareketi herkesi şaşkına çevirirken pilotun komşularının sözleri herkesi şaşırttı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Francisco eyaletinde yaşayan 44 yaşında bir pilot olan Joseph Emerson, iki çocuklu bir aile babasıydı. Komşuları tarafından oldukça sevilen, sakin biri olarak tanınan Emerson’un yaptıkları ise ülke gündemine bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

YANINDAKİ İSİM HERKESİ KURTARDI

Emerson, Washington’dan San Francisco’ya gidecek uçağın pilotluğunu yapıyordu. Uçuş esnasında Emerson, kokpitin atlama koltuğunda seyahat ederken birdenbire kontrollere atladı ve uçağın yangın söndürme sistemini etkinleştirmeye çalıştı.

Bu tehlikeli hamle, motorlara akaryakıt akışını kesme girişimi anlamına geliyordu ve bu da felakete bir davetiyeydi. Uçuşun kaptanı ve birinci subayı olan kişi ise Emerson'dan kontrol altına aldı ve acil iniş yaparak Oregon eyaletine iniş yapmayı başardı.

Uçakta bulunan yolcular, Emerson'ın ruh halinin bozuk olduğunu gördüklerini söyledi. Durumun ciddiyeti, uçuş görevlisi tarafından derhal uçağı terk etmesi gerektiğini açıkladığında anlaşılır hale geldi. Neyse ki, uçaktan hiçbir zaman elektrik kesilmedi ve tüm yolcular ve mürettebat güvenli bir şekilde indi.

Haberin Devamı

KOMŞULARININ İFADELERİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Emerson’un yan komşusu olan Karen Yee, şaşkınlığını ifade ederek, "Çocuklarla sürekli oyun oynar. Çok dostane. Harika bir adam. Onun başka birine zarar verdiğini hayal edemeyiz" dedi.

Diğer bir komşu olan emekli Hava Kuvvetleri askeri olan Lou Rossi ise Emerson'ın karakterini savunarak, onun veya eşi Sarah Stretch'te herhangi olumsuz bir özellik görmediğini vurguladı.

83 KİŞİYİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSLE SUÇLANIYOR

Acil inişin ardından Joseph Emerson gözaltına alındı ve şu an çok sayıda suçlama ile karşı karşıya. Multnomah İlçesi Başsavcılığı, 83 kişinin öldürmeye teşebbüs etme suçundan 83 suçlamada bulunmanın yanı sıra birinci derece uçak tehlikeye sokma suçlaması da dahil olmak üzere 83 kişiyi tehlikeli bir şekilde tehlikeye sokma suçlamasıyla yüz yüze. Emerson, Portland'daki Multnomah İlçesi Gözaltı Merkezi'nde yargılanmayı bekliyor.

EŞİ TEK KELİME ETMEDİ

Emerson'ın eşi Sarah Stretch, olay hakkında yorum yapmaktan kaçınırken çifti tanıyanlar mükemmel bir şekilde mutlu gibi göründüğünü ve ikilinin çocuklarına sevgiyle yaklaştığını belirtti. Onlarla düzenli olarak etkileşimde bulunan komşuları, olumlu karakterlerine ve çocuklarına olan sevgilerine tanıklık etti.

Haberin Devamı

Yetkililer olayı daha derinlemesine inceledikçe, pilotun ruh hali bozukluğuna neyin neden olduğunu anlamanın önemli olduğuna dikkat çekti.