Dünya Üçüncü dünya savaşı! 16 Mayıs işaret edildi

Üçüncü dünya savaşı! 16 Mayıs işaret edildi

Paylaş
Üçüncü dünya savaşı! 16 Mayıs işaret edildi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Üçüncü Dünya Savaşı riskinin hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek dünyayı şoka sürükledi. İngiltere, Ukrayna'da 15 bin Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Rusya'nın nükleer silahla tehdit ettiği adımın ise Mayıs ayı ortasında atılacağı bildiriliyor.

15 bin askeri ve 500'den fazla tankını Ukrayna'da kaybeden Rusya yeryüzünü Üçüncü Dünya Savaşı çıkarmakla tehdit etti, işgalci Vladimir Putin'in tüylerini diken diken edecek başvurunun tarihi de belli oldu.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en güçlü ekonomisi Almanya'da bugün ABD'nin ev sahipliğinde çok kritik bir toplantı gerçekleşecek. Ramstein Hava Üssü'nde ABD ve 40'ı aşkın müttefikinin savunma bakanları, Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımı masaya yatıracak.

Toplantıya ev sahipliği yapacak ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Pazar günü gerçekleşen Kiev ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Rusya'nın bir daha başka ülkeleri işgal edemeyecek kadar zayıflatılmasından söz etmişti.

ABD, Ukrayna'ya 713 milyon dolarlık yeni bir silah yardımını Pazartesi günü duyurdu ve Washington'ın işgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana gönderdiği yardımın tutarı neredeyse 4 milyar doları buldu.

UKRAYNA'YA STORMER GÖNDERİLİYOR

Rusya'ya karşı en sert politikaları izleyen bir diğer ülke İngiltere'nin Savunma Bakanı Ben Wallace, Ramstein'e doğru yola çıkmadan önce Ukrayna'ya Stormer zırhlı araçları göndereceklerini ilan etti. İngiliz bakan, Ukrayna'da 15 bin Rus askerinin öldürüldüğünü, 530'u tank olmak üzere 2 binden fazla zırhlı aracın da yok edildiğini söyledi. İngiliz istihbaratına göre, düşürülen Rus savaş uçağı ve helikopteri sayısı ise 60.

Haberin Devamı

Pazartesi günü Ukrayna'da beş ayrı tren istasyonunu havadan vuran Rusya, söz konusu tren hatlarının Batılı ülkelerin gönderdiği silahların taşınmasında kullanıldığını ileri sürdü.

RUSYA: ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI RİSKİ HAFİFE ALINMAMALI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, nükleer bir savaş tehdidinin gerçek olduğunu söyleyip dünyayı şoka sürükledi. Rus televizyonuna konuşan Lavrov, Üçüncü Dünya Savaşı riskinin şu an itibariyla hayli yüksek olduğunu belirtip ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya silah göndermeyi durdurmasını istedi.

"Tehlike gerçek, ciddi ve hafife alınmamalı" diyen Rusya'nın bir numaralı diplomatı, NATO müttefiklerinin esas itibarıyla Rus ordusu ile bir savaşla meşgul olduğunu savundu. Rusya Dışişleri Bakanı, NATO üyelerinin Ukrayna'ya yolladığı silahların Moskova için meşru hedef olacağını da ileri sürdü, "Savaş savaş demektir" ifadesini kullandı.