Dünya Uçuş güvenliği uzmanından ilginç iddia: Kazada İngilizlerin hayatta kalma olasılığı daha yüksek

Uçuş güvenliği uzmanından ilginç iddia: Kazada İngilizlerin hayatta kalma olasılığı daha yüksek

Paylaş
Uçuş güvenliği uzmanından ilginç iddia: Kazada İngilizlerin hayatta kalma olasılığı daha yüksek

Uçak kazaları her ne kadar nadir yaşansa da çoğu insanın uçaktan korkmasının en büyük sebepleri arasında yer alıyor. Bir uçuş güvenliği uzmanının açıklamaları ise şaşkınlık yarattı. Olası bir uçak kazasında İngilizlerin hayatta kalma olasılığının daha yüksek olduğunu söyleyen uzman, bunun nedenini açıkladı.

Posta.com.tr | Uçak kazaları son derce nadir görülse de ne yazık ki zaman zaman meydana gelebiliyor. Dünyanın önde gelen uçuş güvenliği şirketinin CEO'su Vance Hilderman, İngilizlerin bir davranışları sayesinde olası uçak kazalarından canlı kurtulma olasılıklarının yüksek olduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı

Uçakta yaşanacak tehlikeli durumlarda çantalarını bırakmalarını ve güvenlik tedbirlerine uymalarını söyleyen Hilderman, şunları ekledi:

"Kaza anında paniğe kapılmamalı, eşylarınızı bırakmalısınız. Ancak genellikle eşyalarını alıp hızlı bir şekilde uçaktan inmeye çalışıyorlar. Bu da uçakta istenmeyen problemlerin yaşanmasına neden oluyor. "

TELEFONLARI KAPATIN

Uçakta en kötü senaryo gerçekleştiği zaman hayatta kalma şansınızı artıracak bazı durumlar var. Hilderman, daha soğuk iklimlere yapılacak beklenmedik ziyaretler için hazırlıklı olunması ve aynı zamanda kalkış ve iniş sırasında telefon kullanımının kısıtlanmasını tavsiye ediyor. 

Uçaktayken her zaman yanına hafif bir ceket aldığını söyleyen Hilderman, "Uçağınızın Orta Amerika'da veya sıcak herhangi bir yerde düşme olasılığı daha düşüktür. Muhtemelen soğuk bir yere ya da suya düşecektir. Yanınıza alacağınız bir ceket sizi çok sıcak tutmasa da kurtarma ekipleri gelene kadar size ekstra sıcaklık sağlayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

İNGİLİZ FORMÜLÜ

The Sun'a konuşan Hilderman iddiasını ise şu şekilde savunuyor:

"Çoğu ülke, İngiltere'de olduğu gibi bir kuyruğa girme kültürüne sahip değil. Ancak etkili bir şekilde kuyruk oluşturabilmek, çok daha fazla insanın dışarı çıkarılmasını sağlayacak en iyi yollardan biri. Bu sadece kendinizi düşünmekle ilgili değil. Diğer yolcuları da düşünmelisiniz ve herkesin telaşla hareket etmesi uçağın koridorunda sorunlara yol açabilir. Kaza anında umudunuz sıraya girmek ve verimli hareket etmektir."

Hilderman son olarak "Kalkış ve iniş sırasında uçağa dikkat etmelisiniz. O anlarda telefonunuzu bir kenara koyun. En yakın çıkışın nerede olduğunu, acil bir durumda nasıl çıkacağını, bunun gibi şeyleri hesaplayın. Büyük bir fark yaratabilir" dedi.