Dünya Ukrayna: Rus savaş gemileri Karadeniz'den çekiliyor

Ukrayna: Rus savaş gemileri Karadeniz'den çekiliyor

Paylaş
Ukrayna: Rus savaş gemileri Karadeniz'den çekiliyor

Ukrayna donanması, Karadeniz'deki Rus savaş gemilerinin geri çekildiğini iddia etti. Karadeniz'in kontrolünü tekrar ele geçirmek isteyen Rus güçlerinin Kırım ve Herson bölgelerine füze sistemi yerleştirdiği belirtildi.

Ukrayna Donanması, Rus Karadeniz filosuna ait gemilerine gerçekleştirilen füze ve insansız hava araçları saldırıları sonucunda Ukrayna kıyılarından 100 kilometreden daha fazla çekildiğini öne sürdü. Donanma pazartesi günü yaptığı operasyonel güncellemede, Karadeniz'in kuzeybatı bölgelerinin kontrolünü yeniden ele geçirmek amacıyla Rusların Kırım ve Herson bölgelerine kıyı füze sistemleri yerleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

'MODASI GEÇMİŞ FÜZE KULLANMAK ZORUNDA KALDIĞINI GÖSTERİYOR'

Denizden füze saldırısı tehdidinin ise hala devam ettiği belirtildi. Ukrayna donanmasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İşgalin başlangıcından bu yana, düşman gemileri ve denizaltıları Ukrayna topraklarına 300'den fazla seyir füzesi fırlattı. Şu anda Kalibre seyir füzeleriyle yapılan saldırıların yoğunluğu azalırken, düşman füzeleriyle yer hedeflerini vurmaya başladı. Muhtemelen bu, Rusya'nın önemli miktarda modern füze silahı kullandığını ve modası geçmiş füze türlerini kullanmak zorunda kaldığını gösteriyor."

12 BÜYÜK GEMİSİ VAR

Donanma, yaklaşık 30 Rus gemisi ve denizaltısının gerçekleştirdiği sivil nakliye ablukasını sürdürdüğünü söyledi. Donanma tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda Karadeniz'de 12 kadar büyük çıkarma gemisi var, ancak bunların üçte birinden fazlası onarımda. Rus Karadeniz Filosunu, 'gri bölge' haline gelen Karadeniz'in kuzeybatı kısmı üzerindeki tam kontrolden yoksun bıraktık. Aynı zamanda düşman bizim taktiklerimizi benimsedi ve kıyı füze sistemleri ve havadan konuşlu seyir füzeleri aracılığıyla Karadeniz'in kuzeybatı kesiminin kontrolünü yeniden ele geçirmeye çalışıyor" ifadeleri yer aldı. 

Haberin Devamı

Açıklamada, özellikle yaz aylarında elverişli hava koşullarında Rusların taktik birlikleri ile sabotaj ve keşif gruplarının Odesa kıyılarına yapacağı çıkarma riskinin devam ettiği belirtildi.