Dünya Ukrayna'da umutlar tükeniyor: 40 ceset çıkarıldı

Ukrayna'da umutlar tükeniyor: 40 ceset çıkarıldı

Paylaş
Ukrayna'da umutlar tükeniyor: 40 ceset çıkarıldı

Rusya’nın cumartesi akşamı Ukrayna Dnipro’da vurduğu 9 katlı binanın enkazından 40 ceset çıkartıldı. Yetkililer halen enkaz altındaki 30 kişiyi canlı bulma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Bu arada Rusya’nın 'Belirlenen tüm hedefler vuruldu. Saldırı amacına ulaştı' açıklaması tepki çekti.

Rusya cumartesi akşamı Ukrayna Dnipro’da 9 katlı bir apartmanı vurmuştu. Bir bölümü tamamen yerle bir olan apartmandan şu ana kadar 2’si çocuk 40 ceset çıkartıldı. 14’ü çocuk 75 kişi ise yaralı kurtarıldı. Enkaz altındaki 30 kişiden halen haber alınamıyor. Dnipro Belediye Başkanı Boris Filatov “Artık insanları kurtarma şansı çok az” dedi. Rusya Savunma Bakanlığı olayın yaşandığı cumartesi günü düzenlenen saldırılarla ilgili “Belirlenen tüm hedefler vuruldu. Saldırı amacına ulaştı” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

'PLANLANDIĞI GİBİ'

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov “Rus silahlı kuvvetleri konut binalarını veya sosyal altyapı tesislerini vurmuyor. Açık veya gizli askeri hedeflere saldırı yapıyoruz” diyerek binaya Ukrayna’nın füze attığını ima etti. Ancak binanın Rus Kh-22 füzesi ile vurulduğu belirlenmişti. Ukrayna’nın elinde bu füzeyi fırlatacak rampa yok. Rusya Devlet Başkanı Putin ise, Ukrayna’yı işgal girişimi ile ilgili “Ukrayna’daki ‘özel askeri operasyon’ planlandığı gibi gidiyor” dedi.

'TEHLİKELİ TATBİKAT'

Ukrayna’yı işgal girişiminde Rusya’ya destek veren Belarus, Rusya ile birlikte ortak hava tatbikatına başladı. Tatbikata kara kuvvetlerinden de birçok birim katıldı. Bu durum, Belarus’un savaşa doğrudan katılacağı endişelerini artırdı. Belarus ise tatbikatın ‘savunma amaçlı’ olduğunu öne sürdü. Belarus Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Pavel Muraveiko, Ukrayna sınırındaki durumun ‘çok sakin’ olmadığını ve Ukrayna’nın Belarus’u ‘kışkırttığını’ öne sürdü. Ukrayna ise saldırı ihtimaline karşılık Belarus sınırına hendek kazmaya başladı.

Haberin Devamı