Dünya Ukrayna'dan Putin hakkında akılalmaz iddia! Çenesine dikkat çektiler

Ukrayna'dan Putin hakkında akılalmaz iddia! Çenesine dikkat çektiler

Paylaş
Ukrayna'dan Putin hakkında akılalmaz iddia! Çenesine dikkat çektiler

Rus lider Vladimir Putin hakkında uzun yıllardır birbirinden ilginç iddialar ortaya atılıyor. Son olarak işgal ettiği Mariupol'e ziyarette bulunan Putin'in görüntülerindeki bir detay, Ukraynalı yetkililerin dikkatini çekti.

Posta.com.tr | Rus lider Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta sonu işgal ettiği Ukrayna kenti Mariupol'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'in bu ziyareti, Hitler'in İkinci Dünya Savaşı'nda yaptığı ziyaretlere benzetildi. 

Haberin Devamı

Putin, şehri arabayla gezerken bir Rusya tarafından kurulan bir kentteki aileyi de ziyaret etti. Rus devlet televizyonu tarafından çekilen görüntülerde savaşın başlamasından bu yana geçen 12 ayın ardından Putin'in ilk ziyareti belgelenmiş oldu. 

Ancak Ukraynalı siyasetçi Anton Gerashchenko, Putin'in görüntülerinde bir noktaya dikkat çekti. Gerashchenko, Putin'in çenesindeki farklılığa dikkat çekerek 'aynı kişi' olup olmadığını sorguladı. 

Putin'in sağlığı, dublör ve kamera hileleri kullandığı hakkında uzun zamandır spekülasyınlar sürüyor. Ukraynalı istihbarat kaynakları Putin'in ona benzeyebilmek için estetik ameliyat olan üç dublörü olduğunu ileri sürüyor. 

Eski bir KGB ajanı da Putin'in devlet etkinliklerinde dublör kullandığına inandığını açıklamıştı. Ancak tüm bunlar hâlâ spekülasyon olmaya devam ediyor ve konuya dair hiçbir kanıt yok. 

Haberin Devamı

Gerashchenko, Putin'in birkaç fotoğrafını paylaşarak dublör iddialarını kanıtlamaya çalıştı. Twitter'daki paylaşımında Gerashchenko, "Çenendeki sorun ne Putin?" diye sordu. 

Ardından açıklamasına devam eden Gerashchenko, "Görünüşe göre makyaj sanatçısı düşük kaliteli bir kopya üzerinde çalışmış, dublör bile değil, kopya. Merak ediyorum hangisi gerçek?" dedi. 

3 FARKLI FOTOĞRAF

Gerashchenko'nun paylaştığı fotoğraflar, 70 yaşındaki Putin'in bir ay önce Moskova'daki Federal Meclis'teki görüntüsüydü. diğer fotoğraf 18 Mart'ta Kırım'ın Sivastopol kentindeki ziyaretinden, üçüncü fotoğraf ise Mariupol'deki ziyaretinde çekilmişti. 

İlk görüntüde Putin'in çenesinin sıkı ve gergin olduğu görülüyor. Ancak Sivastopol'daki görüntüsünde çenesinin sarktığı, Mariupol'deki fotoğraftaki çenesinin ise Moskova'daki görüntüsünden daha sıkı ve gergin olduğu görünüyor. 

Bir Rus kaynak "Dişsiz bir büyükanne gibi göründüğü anlar oluyor" dedi. 

Putin'in Mariupol ziyaretinden başka bir fotoğraf ise yüzünde sanki maske varmış gibi çekiştirdiğini gösteriyor. 

Rus Telegram kanalı General SVR ise Putin'in hiçbir zaman Mariupol'ü ziyaret etmediğini öne sürdü. Putin karşıtlığı ile bilinen kanal, "Mariupol ziyaretinde benzeri vardı. Dublörtü filme alındı ancak fazla konuşmadı ve bir yerde çok uzun süre kalmadı" dedi. 

Haberin Devamı