Dünya Ukraynalı keskin nişancı, Rus komutanı metrelerce öteden vurdu

Ukraynalı keskin nişancı, Rus komutanı metrelerce öteden vurdu

Paylaş
Ukraynalı keskin nişancı, Rus komutanı metrelerce öteden vurdu

Rusya-Ukrayna cephesinden gelen haber duyanları şaşkına çevirdi. Twitter ve Ukrayna yerel basınında paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem oldu. Ukraynalı keskin nişancı, 1200 metre öteden Rus komutanı vurdu. Bu uzaklık bir rekor seviyesinde.

24 Şubat 2022'den beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde sıcak günlerden geçiliyor. Aylardır savunulan ve kısa bir süre önce Rus tarafına geçen Bahkmut'ta 'Alpha' kod adlı sniper bir Rus komutanı 1200 metreden vurduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

KOD ADI ALPHA

Yerel basında çıkan haberlerde, Alpha'nın Bakhmut'un etrafına konuşlandırılan 'hayalet kuvvet' olarak bilinen 12 keskin nişancıdan biri olduğu aktarıldı. 'Alpha' kod adlı kişinin hangi sniper modelini kullandığı ise belirtilmedi.

Görüntüler Twitter'da paylaşıldı:

'RUSLAR KORKTU, FİRAR BAŞLADI'

Bakhmut'ta meydana gelen rekor atışı yapan asker, Rus birliklerini hedef alan 'Hayalet Kuvvet' olarak bilinen 12 keskin nişancıdan biriydi. Ukrayna güçleri sosyal medyada yaptığı açıklamada öldürülen kişinin bölgedeki Rus birliklerini ziyarete gelen bir komutan yardımcısı olduğunu iddia etti. 

Ukraynalı bir subay yaptığı açıklamada "Ekibimiz onu gördü ve indirdi. Bana bunun çok zor bir atış olduğu söylendi. İşgalden bu yana gerçekleştirdiğimiz en uzun mesafeli vuruştu. Bu düşmanı korkutan bir yetenek. Atıştan sonra Ruslar yeteneğimizden açıkça korktu. Askere alınanların çoğu firar ediyor" dedi. 

Haberin Devamı