Dünya Ukraynalı mülteci 10 günde kocasını elinden almıştı... Ahı tuttu!

Ukraynalı mülteci 10 günde kocasını elinden almıştı... Ahı tuttu!

Paylaş
Ukraynalı mülteci 10 günde kocasını elinden almıştı... Ahı tuttu!

Ukrayna'daki savaştan kaçıp İngiltere'ye iltica eden Sofiia Karkadym, Lorna ve Tony Garnett'in evine yerleşmişti. 2 çocuğu olan çiftin evliliği, Ukraynalı mültecinin gelmesiyle birlikte 10 günde bitmişti. Sofiia Karkadym ile yeni bir hayat kurmak için eşinden ayrılan Tony Garnett'in hikayesi tüm dünyada manşet olmuştu. Çiftten yeni gelen bir haber 'Lorna'nın ahı tuttu' dedirtti...

Derleyen: Mine Bozkurt / Posta.com.tr - İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesindeki Bradford şehrinde yaşayan 30 yaşındaki güvenlik görevlisi Tony Garnett, İngiltere hükümetinin Ukraynalı mültecilere yönelik uyguladığı planın bir parçası olmak ve mültecilere ev sahipliği yapmak için resmi makamlara başvuruda bulunmuştu. Ukraynalıların sığınacak ev aradıkları bir Facebook grubuna dahil olan Tony Garnett, hayatını değiştiren kadınla bu platformda tanıştı.

Haberin Devamı

Karşısındaki kadın henüz 23 yaşındaki Sofiia Karkadym idi.. Karkadym, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Lviv'deki evinden kaçıp İngiltere'ye gelmişti. Genç kadın kısa bir süre içinde Tony Garnett ve Garnett'ın eşi Lorna ile kızlarıyla birlikte Bradford şehrindeki evde yaşamaya başladı.

Tony ve Lorna

Slovakça bilen evin babası Tony Garnett, bu dilin Ukrayna diline benzerliğinden ötürü Sofiia ile rahatlıkla anlaşabiliyordu. Ancak sorun büyüktü çünkü eşi Lorna Garnett, ikilinin arasındaki diyalogları asla anlayamıyordu.

BİRLİKTE UZUN SAATLER VAKİT GEÇİRİYORLARDI

Birlikte geç vakitlere kadar televizyon izleyen ve spor salonuna giden ikilinin arasındaki ilişki giderek karmaşık bir hal aldı. Birkaç gün içinde eşi ve Sofiia Karkadym arasındaki ilişkiyi fark eden Lorna Garnett duruma el attı ve eşine, Sofiia'nın kendine kalacak başka bir yer bulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukraynalı kadın ile ilişkisi giderek derinleşen Tony Garnett ise bu duruma karşı çıkarak eşine, "O gidiyorsa ben de gidiyorum" resti çekti. Tony daha birkaç gün önce hayatlarına giren biri için bu şekilde rest çekince Lorna Garnett duydukları karşısında büyük bir şok yaşadı.

Çiftin 10 yıllık evlilikleri, Ukraynalı mültecinin gelmesiyle birlikte 10 günde son bulmuştu. Tony, Sofiia ile yeni bir hayat kurmak için evini terk etti. Çiftin hikayesi tüm dünyada uzun süre manşetlerde yer aldı. 

Tony ve Sofiia

'BEN KİMSEYİ ÇALMADIM'

Sofiia, olay hakkında 'Tony ve Lorna'nın ilişkisi ben gelmeden çok önce zaten bitmişti. Ben kimseyi çalmadım. İlişkimize gelen yorumlar ve tepkiler üzerine sosyal medya üzerinden aşkımızı paylaşmak istedim' açıklamasını yaptı.

Tony Garnett ise "Gerçeği söylemek istiyorum. O yuva yıkan biri değil, onu savaştan kurtarmak için evimize almaya karar verdik. Lorna ile olan ilişkim Sofiia gelmeden çok önce bitmişti" dedi. Eşiyle çok fazla sorunu olduğunu dile getiren Tony, "Sofiia'yla ilişkimizi duyup destek verenler de oldu. Bana hayvan olduğumu söyleyenler bile insanlar oldu. Ben bir canavar değilim. Geceleri çok rahat uyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tony, biraz para kazanabilmek için eski eşi Lorna’yı eleştirdiği bir rap şarkısı yayınladı. Tony ayrıca eski eşinin çocuklarını görmesine izin vermediğini iddia ediyor. Şimdiki planı ise müzik endüstrisine girmek ya da komedyenlik yapmak. Ancak çift birlikte yaşadıkları kiralık eve mobilya bile alamayacaklarını iddia ediyor.

Tony Garnett

LORNA'NIN AHI TUTTU

Sofiia için 10 yıllık evliliklerini mahveden, çocuklarını terk eden Tony Garnett’in macerası yalnızca 4 ay sürdü. Tony’nin Ukraynalı mülteci Sofiia’yı da terk ettiği ortaya çıktı. Tony’nin eski eşi Lorna, ‘Milyon yıl geçse de onu geri istemiyorum. Bunun felaketle biteceğini biliyordum. Sadece 4 ay kadar kısa süreceğini düşünememiştim’ dedi.

İddialara göre Tony, Sofiia ile büyük bir kavgaya girişti. Öyle ki Sofiia, eline bir bıçak alıp evin duvarına sapladı. Tony ardından Sofiia’yı evden kovdu. Tony ayrıca Sofiia’nın alkol problemi olduğunu ve kendisine kötü davrandığını öne sürdü.

Tony ve Sofiia, cumartesi günü Tony'nin doğum gününü kutlarken tartışmaya başladılar. Tartışma öyle alevlendi ki Tony, polisi aradı. Tony, yaşadıkları hakkında şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Çift olarak bitirdik. Onun suistimalini ve öfkesini daha fazla kaldıramam. Lorna'yı ve iki çocuğumu onun için bıraktım. Bu ilişkiyi yürütmek için çok çalıştım. Ayrıca onun için gerçekten üzüldüm. Ona aşık olduğumu sanıyordum. Ama artık katlanamadığım bir yanı var. Öfkesi ve agresifliği...Cumartesi gecesi eline bir bıçak aldı ve duvara birkaç kez sapladı.Beni gerçekten korkuttu ve polisi aramaktan başka seçeneğim yoktu. Bu beni hiç mutlu etmiyor. Ama güvenliğimden endişe ediyordum.

Tony, Sofiia ile ilişkiye başlamasının bir hata olduğunu belirterek şu sözleri ekledi:

Sofiia ile ilişkiye başlamam bir hataydı. Daha önce de söylediğim gibi Lorna ile ilişkim bitmişti ve gerçekten çok mutsuzdum. Ama bu benim için doğru bir şey değildi. Sofiia'ya yardım etmeye çalıştım. Umarım yaşayacak güvenli bir yer bulur. Ama o bana göre değil.

Tony, Sofiia'nın tekrar birlikte olmak için ona yalvardığını söylüyor. Ancak Tony, daha önce birçok kez şans verdiği Sofiia'yı reddettiğini söylüyor. 

Haberin Devamı