Dünya Ülke sokak ortasında öldürülen Aleyna'yı konuşmuştu... Flaş detay aylar sonra oraya çıktı, Bakan özür diledi

Ülke sokak ortasında öldürülen Aleyna'yı konuşmuştu... Flaş detay aylar sonra oraya çıktı, Bakan özür diledi

Paylaş
Ülke sokak ortasında öldürülen Aleyna'yı konuşmuştu... Flaş detay aylar sonra oraya çıktı, Bakan özür diledi

Dünyanın en çok gözetlenen şehirlerinin başında gelen Londra’da kameralara yansıyan görüntülerde Zara Aleyna, biri tarafından sinsice takip edilirken kaydedildi. Aleyna’yı sokak ortasında canice katleden adamın normal şartlar altında tutuklu olması gerektiği öğrenilirken şoke eden bir detay daha ortaya çıktı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen olayda, 35 yaşındaki Zara Aleyna 5 gün önce Kraliyet Adalet Mahkemeleri'nde işe girişini kutlamak için dışarıda eğlenmeye çıkmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde evine dönmek için yola koyulan Aleyna’nın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde peşinde biri olduğu görüldü.

Haberin Devamı

9 GÜN ÖNCE HAPİSTEN ÇIKMIŞ

Aleyna’nın peşinde gezen kişi 35 yaşındaki Jordan McSweeney’den başkası değildi. Yalnızca 9 gün önce hapisten çıktığı öğrenilen adam, tekrar başını belaya sokmanın yollarını arıyor gibi görünüyordu. Hırsızlık, araç hırsızlığı, polis memurlarına saldırma ve kefaletle serbestken halka saldırma gibi türlü türlü suçlarla sabıkası kabarık olan McSweeney, toplam 69 suçtan 28 mahkumiyeti mevcuttu.

Kendisi bir hukuk mezunu olan Aleyna, başına geleceklerden habersiz hayatının en güzel günlerini yaşadığını sanıyordu. Kendine yeni bir iş buldu, hayatını düzene sokmak için doğru adımları attığını düşünüyordu. Aynı zamanda büyük bir kadın hakları savunucusu olan Aleyna, kadın erkek fark etmeksizin herkesin gündüz ya da gece sokaklarda serbestçe gezebilmesi gerektiğini savunuyordu.

Haberin Devamı

KURBANINI GÖZÜNE KESTİRDİ

Aleyna, evine dönmek için yola koyulduğu sıralarda McSweeney de sokak sokak gezerek adeta bir kurban arayışı içindeydi. Yolda gördüğü Aleyna’yı gözüne kestirmişti. Genç kadına arkasından yaklaşan McSweeney, bir anda onun üzerine atladı. Art arda vahşice yumruklamaya başlayan cani adam, Aleyna’yı yere düşürdü. Yere düşen kadını sürükleyerek yolun ortasına getirdikten sonra yumrukların yerini tekmeler almıştı.

Genç kadına kelimenin tam anlamıyla dehşeti yaşatan McSweeney, tüm bu şiddet yetmezmiş gibi bir de sokağın ortasında Aleyna’ya tecavüz etti. Genç kadının çantasını, telefonunu ve anahtarını alarak olay yerinden uzaklaştığı görülen McSweeney, daha sonra gelerek öldürücü darbeyi vurdu.

Korkunç olaydan iki önce ise McSweeney'in serbestliği denetimli serbestlik hizmetleriyle randevularına uymadığı için iptal edildi ancak geri çağırma işlemi hala devam ettiğinden polise bir yakalama emri gitmemişti.

ÇEVREDEKİLER İMDADINA YETİŞTİ AMA…

Kanlar içerisinde yerde yatan Aleyna'nın can havliyle attığı çığlıklar etraftaki insanları uyandırmıştı. Bölge sakinleri, korku içerisinde acil durum hattını arayarak yardım istedi. Olay yerine gidildiğinde genç kadının kanamasının hala devam ettiği, nefes almakta zorlandığı ve kafasına çok ciddi darbeler aldığı görülüyordu. Ekipler, genç kadına olay yerinde müdahale ederek hastaneye kaldırdı.

Haberin Devamı

Sabaha karşı saat 04.30 civarında hastaneye getirilen Aleyna, kısa süre sonra burada hayatını kaybetti. Aleyna'nın hayatını kaybetmesinin ardından güvenlik kameralarına bakılmaya başlandı. Buradan alınan görüntülerle yaşadığı karavana kadar takip edilen McSweeney'in üzerine kan bulaşmış kıyafetleri görüntülerde Aleyna'yı öldüren kişininkiyle uyuşuyordu. Daha sonra parmak izlerinin de aynı çıkması ile tüm şüpheler ortadan kalkmıştı.

ESKİ SEVGİLİSİNDEN KORKUNÇ İTİRAF

İngiliz Daily Mail'a konuşan ve McSweeney'in eski sevgilisi olduğunu öne süren Samantha Bryan isimli kadın yaptığı açıklamada, McSweeney'in birlikte oldukları süre içerisinde kendisine karşı da şiddet dolu hareketleri olduğunu dile getirdi.

Gördüğü şiddet karşısında neredeyse kör olduğunu anlatan Bryan, ayrıldıkları dönemde McSweeney'i polis ekiplerine şikayet edip yakalanmasını sağlamadığı için pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK SAVCI İSYAN ETTİ

Duruşmada konuşan Türk asıllı Kıdemli Kraliyet Savcısı Olcay Sapanoğlu, "Bu, gece arkadaşlıyla dışarı çıkmış bir kadına yapılan canice saldırıdır" ifadelerini kullandı. McSweeney'in açık bir şekilde birilerine zarar vermek için dışarı çıktığını söyleyen Sapanoğlu, bunun kanıtı olarak saatlerce süren güvenlik kamerası kayıtlarını gösterdi.

McSweeney'in genç kadına cinsel saldırıda da bulunduğunu söyleyen Sapanoğlu, genç kadının öldüğünden emin olmak tekrar dönüp vurmasına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

McSweeney, Zara'ya karşı zerre kadar insanlık göstermedi. Gerçekten de ilk saldırısını tamamladıktan sonra, daha fazla yaralamak için geri döndü ve bu da onun ölümüne yol açtı. Polis sorgularının hiçbir aşamasında eylemlerinden dolayı herhangi bir üzüntü belirtisi göstermedi. Zara'nın ailesi, kızlarının anlamsız kaybından asla kurtulamayacak, ama umarım bu suçlu yalvarışları onları biraz rahatlatır.

McSweeney'nin savunma duruşması, sanığın gözaltında Covid'e yakalanmasının ardından ertelendi. Davanın Hakimi olan Cheema-Grubb, Covid sebebiyle duruşmayı 14 Aralık tarihine ertelemişti. 14 Aralık’ta görülen duruşmada adam öldürme ve tecavüz suçlarından en az 38 yıl hapis cezasına çarptırılan McSweeney, cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

FLAŞ DETAY AYLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI

Denetimli Serbestlik Baş Müfettişi Justin Russell yaptığı açıklamada, McSweeney’in Aleyna’ya saldırdığı günden altı gün önce hapishaneye geri çağrılması gerektiğini ve personel prosedürleri izlemiş olsaydı cinayet saatine kadar hücresine geri dönmüş olabileceğini söyledi.

Ancak denetimli serbestlik personeli tarafından yapılan bir dizi hata ve kaçırılan fırsatlar nedeniyle, geçen yıl 26 Haziran'da sokaklarda kurban aramaya çıktı.

Hapishaneler ve Denetimli Serbestlik Bakanı Damian Hinds, Aleyna’nın ailesinden ‘bu davadaki kabul edilemez başarısızlıkları’ sebebiyle özür diledi.