Dünya Üzerine benzin döküp yakmıştı: 21 yıl önceki saldırı nedeniyle öldü

Üzerine benzin döküp yakmıştı: 21 yıl önceki saldırı nedeniyle öldü

Paylaş
Üzerine benzin döküp yakmıştı: 21 yıl önceki saldırı nedeniyle öldü

1998 yılında eski sevgilisi tarafından saldırıya uğrayan kadının hayatı kabusa dönmüştü. Zavallı kadının eski sevgilisi, onu bir otoparkta görüp üzerine benzin dökerek ateşe vermişti. Vücudunda ciddi yaralar oluşan kadın, hayatta kaldı ancak 21 yılın ardından bu saldırı nedeniyle hayatını kaybetti. Şimdi ise saldırgan cinayetten yargılanıyor...

Posta.com.tr | Jacqueline Kirk’in hayatı, 1998 yılında eski erkek arkadaşı Steven Paul Craig’in saldırısının ardından değişti. Craig, bir otoparkta Jacqueline’in üzerine benzin döküp onu ateşe vermişti. Jacqueline, hayatta kalmayı başardı ancak vücudunun yüzde 35’i yanmıştı ve devam eden sağlık sorunları yaşıyordu. Olayın ardından eski erkek arkadaşı ‘ağır bedensel zarar verme’ suçundan tutuklandı. Olayın üzerinden geçen yılları ardından 2019’da 62 yaşında Jacqueline’in hastanede hayatını kaybetmesi, davayı farklı boyuta taşıdı. Zira Jacqueline’in ölmesine neden olan şey, 21 yıl önce uğradığı saldırıydı.

Haberin Devamı

ALDIĞI YARALAR NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Savcılar, diyafram yırtılması sonucu ölen Jacqueline Kirk’in ölümüne neden olan şeyin eski erkek arkadaşı Craig’in saldırısı olduğunu iddia etti. Bu durum, Craig’in saldırıdan 21 yıl sonra cinayetten yargılanmasını sağladı.

Bristol Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada Jacqueline’in vücudundaki yanıkların bağırsaklarının genişlemesine uyum sağlayamayacak kadar zarar gördüğü ifade edildi. Doktorlar Jacqueline'in diyaframının onarılabilmesi ve hayatının kurtarılabilmesi için ameliyat olması gerektiğini, ancak saldırı nedeniyle ameliyat edilemeyecek kadar zayıf olduğunu düşündüler.

Savcı Richard Smith "1998'de bu sanık bir kadının üzerine benzin dökerek onu ateşe verdi. Eyleminin sonucu büyük yaralara neden oldu. Ancak o sırada mağdur hayatta kaldı. Sanık o zaman yaptıklarından dolayı yargılandı ve cezalandırıldı. Ama hikaye burada bitmiyor. Yıllar sonra, yaralı kadın, bu sanığın neden olduğu yaraların bir sonucu olarak öldü. Savcılık, bu sanığın kurbanı öldürmüş olarak tanımlanabileceğini söylüyor” dedi.

Haberin Devamı

18 Nisan 1998'de Craig, bir otoparkta Jacqueline’in üzerine benzin döküp onu ateşe verdi. Jacqueline hastaneye kaldırıldı, ancak vücudunun büyük kısmı yanmıştı. 14 ameliyat geçiren Jacqueline, 8 ay sonra hastaneden taburcu edildi. Craig, 2000 yılında ağır yaralama suçundan mahkum edilmişti. Dava devam ediyor.