Dünya Vahşete sarıldılar

Vahşete sarıldılar

Paylaş
Vahşete sarıldılar

Çoğunluğu çocuk en az 478 masumun öldüğü Gazze'deki hastane katliamı sonrası İsrail’e dünyada büyük öfke varken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Tel Aviv’e giderek İsrail’e 'koşulsuz destek verdiğini’ söylemesi tepki çekti. Biden, hastane saldırısı içinse "Diğer taraf yapmış gibi görünüyor" dedi.

Gazze’deki Ehli Arab (Baptist) Hastanesi’ne yönelik korkunç saldırıda şu ana kadar 478 Filistinlinin parçalanmış cesedine ulaşıldı, 314 kişi ise yaralandı. 12 gündür devam eden savaşta 1300 çocuk hayatını kaybederken, ölen Filistinlilerin sayısı 3500’ü buldu. Saldırının ardından dün Amman’da yapılması planlanan, ABD, Mısır, Ürdün, Filistin arasında devlet başkanları düzeyindeki 4'lü zirve, Ürdün Kralı Abdullah'ın hastane saldırısını protesto için masadan çekilmesiyle gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

'PATLAMA' DiYE SÖZ ETTi 

Ürdün ziyareti iptal edilen ABD Başkanı Joe Biden, hastane katliamının yol açtığı tepki selinin gölgesinde dün İsrail'i ziyaret etti. Havaalanında İsrail Başbakanı Netanyahu ile uzun uzun kucaklaştı. Daha sonra yaptığı açıklamada, "Gördüğüm kadarıyla hastanedeki patlamayı diğer taraf düzenledi, İsrail değil. ABD'nin İsrail'in yanında olduğunu herkes bilsin" dedi. Biden, saldırıdan 'patlama' diye söz etti. Filistin lideri Mahmut Abbas da Biden ile planlanan ikili görüşmesini iptal etti.

KATLİAMA DEVAM

Sivilleri "Güneye kaçın, kuzeyi bombalayacağız" diye uyaran İsrail, dün yine güney Gazze semtlerine füze yağdırdı. Refah kasabasındaki Haboush ailesine ait üç katlı bir bina hedef alındı. 40 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Nusayrat mülteci kampındaki bir ekmek fırını da acımasız saldırıdan nasibini aldı, 4 fırıncı hayatını kaybetti. Gazze'ye 12 gündür su, gıda girişi yok, elektrikler kesik. Uluslararası yardım TIR'larının geçişine İsrail, izin vermiyor.

Haberin Devamı