Dünya Vladimir Putin, 5 suikast girişiminden nasıl kurtuldu?

Vladimir Putin, 5 suikast girişiminden nasıl kurtuldu?

Paylaş
Vladimir Putin, 5 suikast girişiminden nasıl kurtuldu?

Rus lider Vladimir Putin, şimdiye dek 5 suikast girişiminden sağ kurtulmayı başardı. Hayatından endişe eden Putin'e artık gittiği her yere elit keskin nişancı timi eşlik ediyor. Putin'e yönelik gerçekleştirilen suikastlerden birinin de Ukrayna işgalinin başlangıcında gerçekleştiği öne sürülüyor. Peki Putin, tüm bu suikast girişimlerinden nasıl kurtuldu?

The Sun'da yer alan habere göre, Rus lider Vladimir Putin'in şimdiye dek 5 suikast girişiminden kurtulduğu öne sürülüyor. Bu girişimlerden birini, Ukrayna Savunma İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov, açıkladı. Bodanov açıklamasında, "Bu kamuya açık olmayan bir bilgi. Kesinlikle başarısız bir girişim, ama gerçekten oldu. Yaklaşık iki ay önceydi" dedi.

Haberin Devamı

Vladimir Putin'in tüm bu suikast girişimlerinin ardından hayatından endişe duyduğu ve gittiği her yere elit bir keskin nişancı timi ile gittiği düşünülüyor. 

ÖZELLİKLE BİRİNE KAFAYI TAKTI

Keskin nişancıların en önemli görevleri ise diğer nişancıları bulmak, Putin fark etmeden önce yakalamak. Putin'in özellikle bir keskin nişancıyı ele geçirmeye çalıştığı söyleniyor. Putin'in kendisini korumak için tuttuğu keskin nişancı ordusu, sadece Putin'e yaklaşmasına izin verilenlerden oluşuyor.

BOMBALI SALDIRI GİRİŞİMİ


Putin'in 2002 yılında Azerbaycan'a yaptığı devlet ziyareti sırasında Iraklı bir adam, Rusya Devlet Başkanı'nı öldürmeyi planladıktan sonra tutuklandı. Raporlara göre, girişimin Ocak 2002'de Afganistan ve Çeçen isyancı güçleriyle bağlantısı olan bir Iraklı tarafından gerçekleştirildi. 

Haberin Devamı


Kasım 2002'de Putin'e bir suikast girişimi daha gerçekleşti. Kremlin yakınlarındaki bir otoyolda patlamaya hazır 40 kilo patlayıcı bulundu. Yetkililer bu konuya dair açıklama yapmayı ise reddetti. 

İngiliz terörle mücadele polisinin Ekim 2003'te Putin'i öldürme planını engellediği bildirildi. Bir kaynak, iki erkek suikastçının tutuklandığını, ancak serbest bırakılıp Rusya'ya döndüklerini söyledi.

İddiaya göre eski bir Rus gizli servis tetikçisi olan adamların, Putin'in yurt dışı seyahatindeyken keskin nişancı tarafından vurulması için bir plan hazırladığı iddia edildi.

ÇEÇEN SALDIRGAN


İngiltere ile bağlantıları olduğu iddia edilen Çeçen Adam Osmayev, 2012'de Putin'e suikast planladı. ancak Odessa limanında özel kuvvetler tarafından yakalandı.

Rus güvenlik servisleri daha önce Osmayev'in "İngiltere'deki prestijli bir yüksek öğrenim kurumunun mezunu" olduğunu ve Putin'e karşı çıkan önde gelen bir Çeçen aileden olduğunu iddia etmişti.

Ocak 2012'de Odessa'da bir apartman dairesinde kazara meydana gelen ve terörist Ruslan Madayev'i öldüren bir patlamanın ardından iki şüpheli Ukrayna özel hizmetler terörle mücadele birimi Alfa tarafından tutuklandı.