Dünya Wagner liderinden Putin'e çağrı: Savaşı durdur

Wagner liderinden Putin'e çağrı: Savaşı durdur

Paylaş
Wagner liderinden Putin'e çağrı: Savaşı durdur

Ukrayna'daki paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigozhin, Vladimir Putin'e savaşı durdurma çağrısı yaptı. Prigozhin, Putin'e seslenerek dünyaya Rusya'nın 'amaçlarına ulaştığını' söylemeye çağırdı.

Posta.com.tr | Ukrayna'da aktif görev yapan paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigozhin, Rus halkının askeri başarısızlıklar için bir 'günah keçisi' arayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Savaş bölgesindeki çatışmalara doğrudan dahil olan Prigozhin, ilk kez savaşı durdurma çağrısında bulundu. 

Haberin Devamı

Prigozhin'in Putin'e yaptığı çağrı Batı medyasında büyük ses getirdi. Prigozhin yaptığı çağrıda, Rusya'nın çok sayıda Ukraynalı erkeği öldürmeyi ve diğerlerini ülkeyi terk etmeye teşvik etmeyi başardığını söyledi. Prigozhin açıklamalarında şunları söyledi:

Toplum için özel askeri operasyona kesin bir son vermek gerekiyor. En ideal seçenek, özel askeri harekatın sona erdiğini duyurmak, herkese Rusya'nın planladığı sonuçlara ulaştığını bildirmektir. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı çok sayıda savaşçıyı öldürdük ve özel askeri operasyonun görevlerinin tamamlandığını söyleyebiliriz.

Bir zamanlar Putin'in özel şefi olan Prigozhin, Rus lidere atıfta bulunarak 'Rusya'nın üstün gücünü hiçbir şeyin tehdit edemeyeceğini' söyledi. 

AŞÇIYKEN SAVAŞ LORDU OLDU

Yevgeniy Prigojin, "Putin'in aşçısı" olarak biliniyor. Profesyonel hayatına bir catering şirketinde başlayan Yevgeniy Prigojin, kısa sürede Putin'in yakın çevresinden bir kişi haline geldi. Öyle ki aşçılık bir kenara dursun, Rusya'nın siber savaşçılarının ve çevrimiçi propagandasını yürüten kitlenin arkasında. Ve hatta, Ukrayna'da aktif görevdeki paralı asker grubu Wagner'in de başı. 

Haberin Devamı

Giderek daha cesur bir kişiliğe kavuşan Yevgeniy Prigojin'in lideri olduğu Wagner, Rusya'nın en etkili savaş gücü olarak öne çıkıyor.

Putin'in atadığı kilit isimlere karşı sözlü bir savaş veren Prigojin, Rus liderin kendilerini yüzüstü bıraktığına inanan aşırılık yanlılarının ve günden güne halkın desteğini kazanıyor. Bu nedenle bazı kesimler Prigojin'in "Putin'den daha zorlu" olabileceği konusunda endişe duyuyor.

Yine de Rus liderin oluşturduğu güç çemberi arasındaki en güçlü halka ve potansiyel bir lider olarak görülüyor.