Dünya Yattığı yerden dünyayı kandırdı

Yattığı yerden dünyayı kandırdı

Paylaş
Yattığı yerden dünyayı kandırdı

ABD’li şarkıcı Katy Perry’nin bir hayranı, yapay zekayı kullanarak onu MET Gala’ya katılmış gibi gösterdi. Perry’nin annesi bile bu yalana inandı.

ABD’li şarkıcı Katy Perry’nin (39), kostüm balosu MET Gala görüntüleri dünyayı salladı. Perry’nin gala kırmızı halısından iki farklı görüntüsü dolaşıma girdi. Hayranları heyecanlandı. Şarkıcıyı tanımayanlar bile hayranlıklarını gösterdi. Hatta Perry’nin annesi Mary Perry, kızına sitem etti. “Katılacağını bilmiyordum. Müthiş görünüyorsun. Adeta güllerin geçit töreni gibisin” diyerek mesaj attı. Perry de bu mesaj sayesinde ‘galaya gittiğinden’ haberdar oldu. Çünkü bu yıl katılmamıştı.

Haberin Devamı

KENDİSİ DE BEĞENDİ

Bu işin arkasından Perry’nin Brezilya’da yaşayan ‘Sali’ takma adlı bir hayranı çıktı. Gustavo isimli hayran, yapay zeka (AI) programlarını kullanarak Perry’nin gala kırmızı halısında görüntülerini elde etmişti. Microsoft’un yapay zeka uygulaması Bing’e “Katy Perry’nin bu yılki temaya uygun görsellerini üret” komutunu vermişti. İki ayrı görsel uygulaması kullanan Sali, elde ettiği iki farklı görüntüyü internette dolaşıma soktu. Her şeyi yattığı yerden yaptığını söyleyen Sali’nin görsellerini çok beğenen Perry, daha sonra sayfasında da paylaştı.