Dünya Yeni boşandı, Tinder'da aşkı bulmaya çalıştı... 100 bin dolar dolandırıldı

Yeni boşandı, Tinder'da aşkı bulmaya çalıştı... 100 bin dolar dolandırıldı

Paylaş
Yeni boşandı, Tinder'da aşkı bulmaya çalıştı... 100 bin dolar dolandırıldı

Kısa bir süre önce eşinden boşanan 42 yaşındaki Rebecca Holloway, aşkı yeniden bulabilmek için çöpçatan platformu Tinder'a üye oldu. Ancak burada tanıştığı kişi, Rebecca'nın hayatını altüst etti.

Derleyen: Mine Bozkurt | Üç çocuk annesi 42 yaşındaki Rebecca Holloway, eşinden boşanmasının ardından, internet ortamında aşkı bulmaya çalıştı. Tinder'da kendine bir profil oluşturan Rebecca, bir süre sonra Philadelphia'da yaşayan Fransız bir girişimci olduğunu söyleyen Fred adlı adamla tanıştı. Rebecca, Fred ile başlayan ilişkisinin daha önce Tinder'da tanıştığı diğer insanlardan farklı olduğunu söyledi. Fred, tutarlı ve özenli mesajlar gönderiyordu. Fred'in de kendisi gibi üç çocuklu bir ebeveyn olduğunu söyleyen Rebecca, bu nedenle aralarında özel bir bağ oluştuğunu söyledi. 

Haberin Devamı

PLANINI DEVREYE SOKTU

Fred, Rebecca ile yaptığı video görüşmelerinde kendini zar zor gösteriyordu. Yine de Rebecca, onunla konuşmaya ve ilişkilerini yürütmeye devam ediyordu. Fred bu sırada planını hayata geçirmek için son hamlelerini yapıyordu. 

Bir gün Fred, Rebecca'ya yatırım tavsiyesi vererek birikimlerini kripto paraya yatırmasını söyledi. Rebecca, Fred'in tavsiyelerine güvenerek dediklerini harfiyen yaptı. Fred başlangıçta Rebecca'da 168 dolar kazandıran bir kripto para platformuna 1000 dolar transfer etmesini söyledi. 

TÜM BİRİKİMİNİ YATIRDI

Daha sonra 6 bin dolarlık yatırım yapmasını istedi. Böylece Rebecca'nın yatırımlarının artacağını açıkladı. Fred'in yalanlarına inanan Rebecca, emeklilik fonundaki 100 bin doların tamamını kripto para platformuna yatırdı. 

Haberin Devamı

Rebecca bir arkadaşıyla Fred hakkında konuşmaya başladığı zaman, arkadaşının uyarısı üzerine aslında dolandırıcılık kurbanı olduğunu anladı. 

'ORTA YAŞLI KADINLAR ÇOK SAVUNMASIZ'

Rebecca yaşadığı olay hakkında "Orta yaşlı bekar kadınlar çok savunmasız. Paramız var ama henüz doğru adamla tanışmamış olabiliriz. Aniden yakışıklı bir adam sizinle ilgilenmeye başlıyor ve heyecanlanıyorsunuz. Geriye dönüp baktığımda aslında işaretlerin çok açık olduğunu görüyorum" dedi ve ekledi:

Etrafımdaki her şey aniden bozulan bir film karesi gibiydi. Paramı çekmeye çalışmadım bile. Çünkü o noktada zaten her şeyimi kaybettiğimi biliyordum. 

Rebecca, bu tuzağa düşen tek kadın değil. Geçtiğimiz ay 37 yaşındaki yönetici Shreya Datta, tam 450 bin dolar dolandırıldı.

Shreya Datta

ABD Adalet Bakanlığı'nın bu yılın başlarında yayınladığı bir rapora göre, yatırım dolandırıcılığında 3,31 milyar dolarlık bir kayıp söz konusu.