Dünya Yeni Galler Prensesi, Prenses Diana'ya mı benzemek istiyor? Kraliyet uzmanı konuştu

Yeni Galler Prensesi, Prenses Diana'ya mı benzemek istiyor? Kraliyet uzmanı konuştu

Paylaş
Yeni Galler Prensesi, Prenses Diana'ya mı benzemek istiyor? Kraliyet uzmanı konuştu

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından Galler Prensesi unvanını alan Kate Middleton'ın eşi Prens William'ın merhum annesi Prenses Diana'ya benzemeye çalıştığı sürekli konuşulan bir iddia. Kraliyet uzmanı bu iddiaya son noktayı koydu.

Derleyen: Mine Bozkurt - posta.com.tr | Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü, tüm İngiltere'yi yasa boğarken Kraliyet ailesinde de unvanların değişmesine neden oldu. 70 yıllık hükümdarlığının ardından hayata gözlerini yuman Kraliçe Elizabeth'in yerine büyük oğlu Charles, tahta Kral III. Charles olarak geçti.

Haberin Devamı

Charles'ın zamansız bir şekilde trafik kazasında hayatını kaybeden boşandığı eski eşi Prenses Diana'dan olan oğlu Prens William ve eşi Kate Middleton da unvanı değişen Kraliyet üyelerinden.

Prens William'ın yeni unvanı, babasının eski unvanı olan Galler Prensi olurken, Kate Middleton da Prenses Diana'nın unvanı olan Galler Prensesi ismine kavuştu.

Prenses Diana, Charles'tan boşandıktan sonra Paris'te paparazilerden kaçmaya çalışırken arabasının kaza yapması sonucunda hayatını kaybetmişti. 'Halkın Prensesi' olarak adlandırılan Prenses Diana'nın zamansız ölümü, tüm ülkeyi yasa boğmuştu. Prenses Diana'nın tarzı, kadınlar arasında her zaman popüler olmuş, insanlar onun gibi giyinebilmek için birbiriyle yarışmıştı.

Haberin Devamı

Ölümünün üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen Prenses Diana hâlâ birçok insan için bir idol. Prens William'ın eşi Kate Middleton'ın da Prenses Diana'yı örnek aldığı iddia ediliyor. Özellikle de Diana'nın unvanını almasının ardından Kate'in tarz olarak Diana'ya daha çok yaklaştığı iddialar arasında.

SON NOKTAYI KOYDU

Yeni Kraliyet Ailesi: Kraliçe Elizabeth Efsanesi ve Hükümdarlığın Geleceği adlı kitapların yazarı Katie Nicholl, Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün Galler Prensesi olan Kraliyet gelini Kate Middleton hakkında uzun süredir devam eden iddialara son noktayı koydu.

Nicholl'e göre Kraliçe Elizabeth, 2011 yılında Kraliyet'e giren Kate Middleton'a en başından beri büyük destek veriyordu.

Kraliçe Elizabeth, Kraliyet düğününde Kate Middleton için şahsi ofisini ve kendi nedimelerini hazırlattı. Böylece Kate, kendini Kraliyet işlerine daha yakın hissedecekti.

Kraliyet uzmanı "Bunun anlamı Kate, tıpkı Kraliyet üyesinin davranması gerektiği için oraya gidebilmesi ve onlarla konuşabilmesi demekti. Kate de bu jesti kabul etti ve deneyimlerden yararlandı" dedi.

Kate Middleton, Kraliçe ile zaman geçirmeye her zaman öncelik verdi ve Kraliçe, bir Galler Prensesi olarak Kate Middleton'ın iyi hazırlanmasını istiyordu.

Prens William ve Kate, çocuklarını her yaz Balmoral'a Kraliçe'nin yanına götürüyordu ve bu durum Kate'in Kraliçe ile kaliteli zaman geçirmesini sağlıyordu.

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth ve Kate'in iyi bir ilişkileri vardı. Bu ilişkinin bir parçası akıl hocalığı ve Kraliçe'nin tavsiyeleri, rehberliği ve değerlerinin Kate'e geçmesiydi.

DIANA'NIN UNVANINI ALDI

Kayınvalidesi Diana, Galler Prensesi unvanını elinde bulunduran son Kraliyet üyesi olduğundan, Nicholl'e göre Kate'in doldurması gereken zorlu bir boşluk var. Ancak Nicholl, Kate'in yeni pozisyonunda kendi kimliğini inşa etmeye çalıştığını ifade etti. Nicholl şunları söyledi:

Olmak istediği Galler Prensesi'nin hiçbir şeyin gölgelemesine izin vermeyecek. Sanırım bu onun öz güveni ve itibarı için çok önemli.

Nicholl'e göre Kate Middleton ayrıca Prenses Diana'ya benzemeye çalışmıyor, ancak Diana'ya olan saygısını göstermek için takılarını kullanıyor.

YILLAR SONRA TACINI TAKTI

Geçtiğimiz haftalarda ilk kez Galler Prensesi unvanıyla bir davete katılan Kate Middleton, en son Prenses Diana'nın takmış olduğu Cambridge Aşıklarının Düğümü adlı tacını ve küpelerini takmıştı.

Haberin Devamı

Bu durum, Galler Prensesi unvanına sahip olan Kate Middleton'ın Prenses Diana'nın yolundan gideceği iddialarını alevlendirmişti.


Kate Middleton, daha önce de birçok kez Prenses Diana'nın kıyafetlerine benzeyen kıyafetlerle halkın karşısına çıkmıştı.

Yeni unvanına sahip olan Kate Middleton'ın Galler Prensesi olarak öncelik listesinin başlında hâlâ Britanya'daki genç neslin mental sağlığı olduğu belirtildi. Kate Middleton, Cambridge Düşesi'yken de mantal sağlık ve esenlik hakkında konuşmalar yapmış, gençlerin refahını artırmak konusunda yazı yazmıştı.