Dünya Yüzlerce sivil öldü, BM'den açıklama geldi: Savaş suçu olabilir

Yüzlerce sivil öldü, BM'den açıklama geldi: Savaş suçu olabilir

Paylaş
Yüzlerce sivil öldü, BM'den açıklama geldi: Savaş suçu olabilir

İsrail, Gazze’deki Cibaliye Mülteci Kampı’nı üç günde üçüncü kez vurarak aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin ölümüne neden oldu. Etkisiz kalmakla suçlanan Birleşmiş Milletler (BM) ‘orantısız’ diye nitelediği saldırıların ‘savaş suçu’ olmasından ‘endişe’ duyduğunu açıkladı.

Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırıların hemen ardından Gazze’yi ablukaya alan İsrail gelen tepkilere aldırmadan 28 gündür bölgeye havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucu Gazze’de 3 bin 760’ı çocuk, toplam 9 bin 61 kişi hayatını kaybetti. Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı 25 gün sonra önceki gün yaralıların ve yabancı pasaportluların geçişine açılmıştı. Mısır, 7 bin yabancı pasaportlunun geçiş yapacağını duyurdu.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ SALDIRI

İsrail, Hamas liderlerinin saklandığı iddiasıyla 31 Ekim’de ve 1 Kasım’da art arda iki kez vurduğu Cibaliye Mülteci Kampı’na dün bir saldırı daha düzenledi. İlk iki saldırı da 195 olan sivil can kaybı sayısı dün daha da arttı. Gazze’deki katliam karşısında etkisiz kalmakla suçlanan Birleşmiş Milletler’in (BM) İnsan Hakları Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıların savaş suçu anlamına gelebilecek orantısız saldırılar olduğuna dair ciddi endişelerimiz var” denildi.

‘ÇOCUKLAR HEDEF DEĞİLDİR

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail’in Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğünü duyurdu. Açıklamada, “Çocukların öldürülmesine ve tutsak edilmesine son verilmelidir. Çocuklar hedef değildir” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı