Dünya Yüzünün yarısı eriyince korkunç gerçeği öğrendi: Doktor doktor gezdi ama çare bulamadı

Yüzünün yarısı eriyince korkunç gerçeği öğrendi: Doktor doktor gezdi ama çare bulamadı

Paylaş
Yüzünün yarısı eriyince korkunç gerçeği öğrendi: Doktor doktor gezdi ama çare bulamadı

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan 19 yaşındaki Lukas Caldwell, yüzünün yarısı erimeye başlamasıyla korkunç gerçeği öğrendi. Parry-Romberg sendromuna yakalanan genç, acımasız eleştirilere maruz kaldığını ve bu durumun kendisi çok üzdüğünü anlattı.

6 yaşından itibaren yüzünde anormal bir kayma fark eden Lukas Caldwell, doktora gittiğinde yüzündeki dokuların yavaş yavaş eridiğini öğrendi.

Haberin Devamı

250 bin kişiden birinde görülen Parry-Romberg sendromu, Lucas'ın yüzündeki kasların küçülmesine ve kemiklerin incelmesine neden oldu. Lukas Caldwell, yüzündeki hasarı gidermek için dört farklı ameliyat geçirdi ve bu süreci TikTok'ta 3 milyon takipçisiyle paylaştı.

 ''SIK SIK ZORBALIĞA UĞRADIM''

Arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini anlatan Lucas, "PRS yüzünden çok sayıda farklı tedavi gördüm. Çenemi düzeltmek ve ağzımın her iki tarafını da kullanabilmek için her yolu denedim. Sağlık sorunlarım yetmezmiş gibi, bir de yüksek kaygı ve özgüvensizlikle mücadele ettim ama pozitif kalmaya da gayret ettim. Çoğu zaman zorbalığa uğradım, diğer çocuklar bana 'yarım surat' gibi isimler takardı. Ayrıca görünüşüme hakaret edip bana 'çirkin' diyorlardı. Ancak zorbalık sınıfla sınırlı değildi. Ben dokuz yaşındayken bir kasiyerin bana güldüğünü hatırlıyorum'' dedi.

Haberin Devamı

 HASTALIĞIN NEDENİ TARTIŞMA YARATTI

Bu hastalığa sebep olan etkenler hakkında henüz net bir açıklama yok ancak bazı uzmanlar, durumun bağışıklık sisteminin kendisine saldırarak yüzdeki yumuşak dokulara zarar vermesinden kaynaklandığını düşünüyor. Bazıları ise bu hastalığa genetik faktörlerin sebep olduğunu söylüyor.