Dünya Yüzünün yarısı yaşlanıyor

Yüzünün yarısı yaşlanıyor

Paylaş
Yüzünün yarısı yaşlanıyor

ABD'de yaşayan 11 yaşındaki Christine Honeycutt'un yüzünün yarısı hızla yaşlanıyor

Parry-Romberg sendromu olarak bilinen ve çok nadir görülen hastalıkta bağışıklık sistemi kendine saldırıyor ve hastalığa yakalanan kişinin yüzünün bir yanı yıpranmaya başlıyor.

Ancak Christine için şimdi yeni bir umut var. Alanında öncü bir cerrahi operasyonla yüzü yeniden inşa edilecek. Aslında doktorlar Christine'in annesi Vicki'ye hastalığın bir tedavisinin olmadığını, hastalık yıkıcı sürecini bitirinceye dek beklemesi gerektiğini, daha sonra cerrahların yüzünü yeniden yapmak için müdahalede bulunabileceğini söylemişti.

Bu arada Vicki, bağışıklık sistemi kaslar, kemik ve deri arasındaki deri altı dokuları yiyip dururken kızının yüzünün bir tarafının çöküşünü izlemek zorunda kalacaktı.

Hastalık nedeniyle deri elastikiyetini kaybediyor ve geriliyor, kemikler de normal bir şekilde gelişemiyor. Zaman içinde yüzün bir tarafı daha küçük ve neredeyse iskelet haline geliyor.

KÖR KALABİLİR

Hastalık ayrıca hastanın kafatasına da saldırarak, kör kalmasına ya da sinüslerinin çökmesine de neden olabiliyor. Ancak anne Vicki, bu bekleyişe boyun eğmeyi reddetti.

ÜÇ AMELİYAT OLACAK

Bu alanda öncü ameliyatı yapabilecek bir cerrah buldu. Christine şimdi ölen dokuyu değiştirme amaçlı ilk ameliyatın ardından iyileşiyor. Ama Doktor John Siebert yönetiminde üç ameliyata daha girmesi gerekecek.

Cerah, Christine'in burnunu yeniden yapacak ve çene hizasını düzeltecek. Hastalık yüzüne saldırmaktan vazgeçmeyecek, ama Doktor Liebart, ileri cerrahi ile hastalığın etkilerini kontrol etmeyi umuyor.

Nadir hastalığa yakalanan dünya çapında sadece 700 kişi var. Çoğu vakada teşhis edilmeden kalıyor. Hastalık çoğunlukla 5-15 yaş arası kız çocukları etkiliyor, yetişkinlikte de görülebiliyor.

Haberin Devamı