Dünya Zelenskiy 3 kez suikasttan kurtuldu iddiası

Zelenskiy 3 kez suikasttan kurtuldu iddiası

Paylaş
Zelenskiy 3 kez suikasttan kurtuldu iddiası

Rusya Lider Vladimir Putin'in Ukrayna Devlet Başkanı Zeleskiy'e suikast gerçekleştirmesi için Kiev'e paralı askerler gönderdiği belirtilmişti. Zelenskiy ilk hedefin kendisi, ikinci hedefin ise ailesi olduğunu açıklamıştı. Son olarak Putin'in Zekenskiy'i öldürmesi için gönderdiği Çeçen grubun da etkisiz hale getirdiği açıklanmıştı. Yayınlanan rapora göre Zelenskiy, bir haftada 3 kez suikasttan kurtuldu.

Rusya ve Ukrayna savaşında Zelenskiy, ilk hedefin kendisi, ikincisinin ise ailesi olduğunu açıklamış, kendisini öldürmesi için Rusya tarafından paralı askerlerin Kiev'e gönderildiğini açıklamıştı. ABD basınında yer alan bir habere göre Zelenskiy savaşın ilk haftasında tam üç kez suikast girişiminden sağ kurtuldu. Hazırlanan Ukrayna raporunda yer alan bilgilere göre savaş karşıtı Rus grupların Ukraynalı yetkililere verdiği bilgiler iki farklı ayrılıkçı paralı asker grubunun Zelenskiy için tasarladığı saldırı planlarını boşa çıkardı. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamalarda “Bu kanlı savaşta yer almak istemeyen Rus yetkililerden bilgi aldık” dedi ve Rus Federal Güvenlik Servisi’ni işaret etti.

Haberin Devamı

2 SUİKAST WAGNER'DEN

İki suikast teşebbüsünün kirli bağlantıları olduğu bilinen ve Rusya tarafından desteklenen Wagner Grubu tarafından tasarlandığı, bir diğer saldırının da geçen cumartesi günü Rus asıllı Çeçenler tarafından düzenlendiği konuşuluyor. Rusya’nın suikast planlarını bu gruplara yaptırarak, başarılı olması durumunda sorumluluk kabul etmek istememesine bağlanıyor. Moskova’nın böyle bir ihtimalde suikastı kendilerinin planlamadığını söylemeyi tasarladığı düşünülüyor.

24 KİŞİLİK ÖLÜM LİSTESİ

İstihbarat bilgilerine göre başkent Kiev çevresinde hâlâ 400'den fazla Wagner Grubu üyesi bulunuyor ve bu kişilerin ellerinde 24 kişilik bir ölüm listesi var. Bu listedeki kişilerin üst düzey Ukrayna devlet görevlileri olduğu ve ölümleriyle birlikte Ukrayna yönetiminde oluşacak kaosla birlikte Rusların üstünlük elde etmeye çalışacağı da üzerinde durulan güçlü olasılıklardan biri.

Haberin Devamı

ÇEÇEN GRUP YOK EDİLDİ

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov’un, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'yi öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiği duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, "Bunların özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel’de diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanı’mızı veriniz ne de toprağımızı" dedi.