Dünya Zelenskiy'den ilginç konuşma: Putin çoktan ölmüş olabilir

Zelenskiy'den ilginç konuşma: Putin çoktan ölmüş olabilir

Paylaş
Zelenskiy'den ilginç konuşma: Putin çoktan ölmüş olabilir

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, yaptığı konuşmada birbirinden ilginç ifadeler kullandı. Zelenskiy, Rus lider Vladimir Putin'in kanser hastası olduğunu ve dublör kullandığını iddia etti.

Posta.com.tr -İHA | 70 yaşındaki Rus lider Vladimir Putin'in sağlığı hakkında spekülasonlar devam ediyor. The Sun'ın yayınladığı sızdırılmış bir raporda Putin'in pankreas kanserine yakalandığı ve Parkinson hastalığının başlangıç evresinde olduğu iddia edildi. Putin'in kameralar önüne bazen şişkin yüzle çıkması bazen de bacak hareketlerini kontrol edememesi hastalık iddialarını daha da güçlendiriyordu. 

Haberin Devamı

Ukrayna daha önce Rus liderin dublör kullandığını öne sürmüştü. Bu ayın başlarında Ukrayna istihbaratı Putin'in yakında kanserden öleceğini öne sürdü. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin iddialarıysa işi daha farklı bir boyuta taşıyor. 

İsveç'in Davos şehrinde gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Zelenskiy, Putin'in çoktan ölmüş olabileceğini ve yeşil ekran teknolojisiyle basın karşısına çıktığını öne sürdü. Zelenskiy, "Kiminle ne hakkında konuşacağımı tam olarak bilemiyorum. Bazen yeşil ekran kullanan Rusya Devlet Başkanı'nın aslında doğru kişi olduğundan emin değilim. Hayatta olduğunu, kararları onun verdiğini ya da verdirdiğini tam olarak anlayamıyorum" dedi ve ekledi:

Sadece kiminle uğraştığımızı anlayamıyorum.

Haberin Devamı

Zelenskiy konuşmasında silah yardımı konusunda Batılı müffefiklerine de seslendi. 

 

KREMLİN'DEN CEVAP

Kremlin'in Zelenskiy'nin Putin hakkındaki iddialarına cevabı gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya'nın ve Putin'in Ukrayna ve Zelenskiy için büyük bir problem olduğu açık. Ve açık olarak görülüyor ki Zelenskiy psikolojik olarak ne Rusya'nın ne de Putin'in var olmamasını tercih ederdi" dedi. 

Peskov ayrıca savaşın bitmesinin Ukrayna'nın Rusya'nın taleplerini kabul etmesine bağlı olduğunu ve Rusya'nın hedeflerine ulaşacağını söyleyerek, "Ukrayna, Rusya'nın öyle ya da böyle yerine getirilecek taleplerini karşılamaya hazır olduğunu ne kadar çabuk gösterirse her şey o kadar çabuk sona erer ve Ukrayna halkı, Kiev’deki rejimin başlattığı bu trajediden sonra o kadar çabuk toparlanmaya başlayabilir" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin Batılı liderlerden silah talep etmesine yönelik Peskov, Batı'nın tutumunun tehlikeli olduğunu söyleyerek, "Batı'nın Ukrayna'ya silah sevkiyatı potansiyel olarak bu son derece tehlikeli. Çatışmayı tamamen yeni bir düzeye taşımak anlamına gelecek ve bu da elbette Avrupa güvenliği açısından iyiye işaret etmeyecektir" dedi.