Ekonomi Dünyanın en iddialı sedan otomobili

Dünyanın en iddialı sedan otomobili

Paylaş
Dünyanın en iddialı sedan otomobili

Rolls Royce, Bentley gibi çok az sayıda üretilen özel otomobiller kategori dışında tutulacak olursa Mercedes S Serisi için rahatlıkla 'dünyanın en iddialı sedan otomobili' ifadesi kullanılabilir

HAKAN ÇELİK

Haberin Devamı

Bu yıl 125’inci yılını kutlayan Mercedes dünyada lüks ve prestijin sembolü olarak tanınan bir marka. En küçüğünden en büyüğüne kadar tüm modellerinde konfor, güvenlik ve kalite gibi unsunları bir arada sunmayı başarabilen Mercedes küresel pazarlarda BMW, Audi, Jaguar, Volvo, Saab gibi üreticilerle zorlu bir yarışın içinde. Mercedes otomobillerin satın alındığından itibaren daima ilk günkü kadar keyif veren ve yıllar geçtikçe de klasik bir tat bırakabiliyor olması özgün marka kimliğini oluşturan önemli bir kriter.

Mercedes’in ‘amiral gemisi’ olarak tanımlanabilecek S Serisi’nin S350 Bluetec Long Business modeliyle geçtiğimiz günlerde uzun bir test sürüşü gerçekleştirdim. S Serisi, güvenlik, konfor, teknoloji gibi kriterlere baktığımda -niş markalar bir kenara bırakılacak olursa- dünyanın en iyi sedanı unvanını rahatlıkla hakediyor. Zaten dünya çapındaki satış adetleri de bunu kanıtlıyor. S Serisi araştırma geliştirme faaliyetleri için milyarlarca dolar harcanmış, teknolojinin adeta zirvesinde yer alan bir otomobil.

Haberin Devamı

Günlük kullanıma uygun

Arka koltuktaki geniş diz, baş mesafesi ve neredeyse yatak konforundaki koltuklar S Serisi’ni ideal bir makam otomobili haline getiriyor. S Serisi satışlarının çok büyük bölümünü de makam aracı olarak satın alımlar oluşturuyor. Türkiye’de bu kategorideki araçlar, özellikle de S Serisi, yüksek fiyatı ve boyutları nedeniyle günlük kişisel kullanım için çok tercih edilmiyor. Ancak inanılmaz kullanım kolaylığı, dev cüssesine rağmen çevikliği ve şehir kullanımını avantaja çeviren teknolojileri S Serisi’ni aynı zamanda başarılı bir şehir otomobili yapıyor. Örneğin Almanya’da S Serisi’ni günlük kişisel kullanım amacıyla alanların sayısı çok fazla. Ancak Almanya’da S Serisi fiyatı Türkiye’deki E Serisi kadar.

İnanılmaz genişlikte bir yaşam alanına sahip olan arka koltukta oturanlar, ön koltuk başlıklarına yerleştirilen ekranlardan TV izleyip, oyun oynayabilir. Yakında navigasyon uygulamasını kullanmak da mümkün olacak.

Türkiye’deki çarpık vergi sistemi Almanya’da yaklaşık 75 bin euro olan Mercedes S Serisi’nin ortalama fiyatının neredeyse 160 bin euro’ya yükselmesine neden oluyor. Çok yüksek bir konfor seviyesine sahip Mercedes S Serisi malzeme kalitesi ve sürüş tatmini konusunda da sınıfında zirvede yer alıyor. Isıtmalı ve soğutmalı koltuklardan çoklu CD çalara, gelişmiş klima sisteminden eğlence merkezine kadar bütün donanımlar bugünün ötesindeki beklentileri karşılayacak seviyede. S Serisi’nin test ettiğim 3 litrelik 6 silindirli motoru 258 beygir güç üretiyor. Bir otomobilde istenebilecek bütün donanımların bulunduğu benim kullandığım aracın anahtar teslim satış fiyatı ise 211 bin euro.

Haberin Devamı

PEUGEOT’DAN MODEL ATAĞI

Fransa’nın yenilikçi teknolojiler ve iddialı tasarımlarla dikkat çeken üreticisi Peugeot ürün gamındaki modern ve farklı yükselişi ortaya koyan 508 RXH adında yeni bir modeli gün ışığına çıkarıyor. 508 RXH’in HYbrid4 yenilikçi motor seçeneği 200 beygir güç, 4 tekerlekten çekiş, yüzde 100 elektrikli mod, kilometrede 100 gramın altında CO2 emisyonları gibi özellikler kazandırıyor.

Haberin Devamı

508 RXH’in iç mekanı bakır rengi dekorları ya da alkantra deri döşemesinde olduğu gibi, ayırt edici renkler ve kaliteli malzemelerle tamamen özgün bir görüntü sunuyor. İlk bakışta SUV çağrışımları yapan Peugeot RXH’ın dünya prömiyeri Eylül ayında düzenlenecek olan Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Araç, 2012’nin ilkbahar aylarından itibaren Avrupa pazarında satışa sunulacak.

Skoda’da Roomster ve Yeti avantajı

Skoda, vdf işbirliği ile Roomster ve Yeti modelleri için 12 ay 15 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde ‘0’ faiz uyguluyor. 14 bin 300 lira peşin ve 15 bin lira kredi kullananlar, küçük MPV sınıfının en gözde araçlarının başında gelen Skoda Roomster’a hemen sahip olabiliyorlar.

Ayrıca yeni Skoda Yeti için 12 aylık geri ödeme süresi içinde 15 bin liralık kredi kullananlar da hiç faiz ödemeden işlem yapabilecekler. Yeni Yeti’nin fiyatı 41 bin liradan başlıyor.

RENAULT’DA ‘EKSİ FAİZ’ DÖNEMİ

Renault, Temmuz ayında müşterilerine, satın alacakları tüm binek modellerde ve Yeni Kangoo Multix modelinde sıfırın altında faiz fırsatı sunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de otomotiv sektöründe sıfırın altında faiz uygulaması fırsatının ilk kez tüketiciye sunulduğu bu kampanyada Clio Hatchback 1.2 29.750 TL, Clio HB 1.6 otomatik vites 33.300 TL, Megane Hatchback 1.6 Expression 37.550 TL ve Fluence 1.6 Extreme 39.500 TL fiyatlarla satılıyor.