Ekonomi Durumunu düzelten Çukurova'ya yerleşiyor

Durumunu düzelten Çukurova'ya yerleşiyor

Paylaş
Durumunu düzelten Çukurova'ya yerleşiyor

Çukurova, Adana'nın geleceğini simgeliyor. Gelişmişlik, hoşgörü ve dayanışma iç içe. Bu manzaranın Adana'nın tamamına yayılmasıyla, kentin özellikle ekonomik anlamda tam bir çekim merkezi haline geleceği aşikar

BİLAL EMİN TURAN

Haberin Devamı

Çukurova, 360 binlik nüfusuyla Adana'nın üçüncü büyük ilçesi. Gelişmişlikte ve kişi başına gelirde ise ilk sırada. Adana'da kişi başına gelir 11 bin 409 dolar. Çukurova'da ise halkın refah seviyesi yani kişi başına düşen geliri daha yüksek. Fabrikatöründen toprak ağasına, memurundan emeklisine hali vakti yerinde birçok aile yaşıyor. Durumunu düzelten hemen Çukurova'ya yerleşiyor.

TASARRUFLA BAŞLAMIŞ

Vatandaşın Çukurova'yı tercihinde örnek belediyecilik anlayışı da etkili. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptığı hizmetlerle ve örnek kişiliğiyle halkın tüm kesimine dokunmayı başarmış. Sokakta kim görse selam veriyor, sevgisini gösteriyor. 4.5 yıl önce göreve gelir gelmez başta makam aracı olmak üzere birçok alanda tasarrufa gitmiş. Bu davranışıyla sadece Çukurova'da değil, Akdeniz'in İncisi Adana genelinde takdir toplamış.

Haberin Devamı

İLK 10 İL ARASINDA

Soner Çetin, henüz resmen açıklamasa da gördüğü desteğin ve hizmet etme isteğinin etkisiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak istiyor. 2.2 milyon nüfuslu Adana, ekonomiye ve istihdama katkısıyla Türkiye'nin ilk 10 ili arasında. Her anlamda stratejik bir şehir. 41 bin 433 işyeri olan ilde kayıtlı çalışan sayısı 511 bin. Adana deyince akla ilk tarım gelse de imalat sanayi de bu ilde yükselen değer. Gıda, tekstil, kimyasal ürünlerin imalatı, kauçuk ve plastik üretimi öne çıkıyor. 105 milyar liralık net satışıyla Adana, Türkiye ticaretinden yüzde 2.1 pay alıyor. Adana'dan her yıl yapılan ihracat ise 1.8 milyar doları aşıyor.

İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yaşadıkları bir sıkıntıya değinen Çetin, "Bölgemiz 1995’ten beri imara kapalı. Bu yüzden en büyük gelir kalemim inşaat ruhsat harçlarından mahrumuz. Bunu çözmek için çok mücadele ettik. Fakat Adana Büyükşehir Belediyesi bize çelme takıyor. Göreve geldiğim ilk 6 ayda Hazine ile el sıkıştık. Davalar geri çekildi. Ama planları Büyükşehir imzalamadı. Dahil olmak istedi. 'Tamam' dedik. Planları beraber yaptık. 10 bin dönüm alan imara açılacak. 250 bin kişilik yeni bir şehir oluşacak" dedi.

Haberin Devamı