Dünya Ege'de Rus savaş gemisi, Türk balıkçı teknesine uyarı ateşi açtı

Ege'de Rus savaş gemisi, Türk balıkçı teknesine uyarı ateşi açtı

Paylaş
Ege'de Rus savaş gemisi, Türk balıkçı teknesine uyarı ateşi açtı

Rusya'ya ait 'Smetliviy' savaş gemisinin, Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı teknesi ile çarpışmasının son anda engellediği; Rus gemisinin Türk teknesine uyarı ateşi açtığı belirtildi. Olayla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Moskova'daki askeri ataşesini Bakanlığa çağırdı

Rusya'ya ait ‘Smetliviy' savaş gemisinin, Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı gemisi ile çarpışma olasılığının son anda engellediği iddia edildi.

Rus Sputnik internet sitesinin haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Moskova'daki askeri ataşesi olayla ilgili bilgi vermesi için Bakanlığa çağrıldı.

'ÇARPIŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN TÜRK TEKNESİNE UYARI ATEŞİ AÇILDI'

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ege Denizi'ndeki savaş gemilerinden birinin çarpışmayı önlemek maksadıyla bir Türk teknesine uyarı ateşi açtığı belirtildi.

Rus fırkateyninin yaklaşık 1 kilometre mesafede yaklaşmakta olan Türk gemisini fark ettiğinin belirtildiği açıklamada, balıkçı teknesinin telsizle iletişime geçmediği ve uyarılara yanıt vermediği aktarıldı.

'SİLAHLARIN VURMA MESAFESİ DIŞINDA ATEŞ AÇILDI'

Balıkçı teknesinin yaklaştığı sırada, çarpışmayı önlemek için Rus gemisinden yaklaşık 600 metre uzaklıkta ateşli silah kullanıldığı ve atışların silahların vurma mesafesi dışında yapıldığı belirtildi.

Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre; ateş açılmasıyla birlikte Türk balıkçı gemisi Rus mürettebatla temas kurmadan yönünü değiştirdi ve 540 metre uzaklıkta seyretmeye devam etti.

Ankara-Moskova hattında yaşanan uçak krizinin gölgesinde yaşanan olayın, Yunan adası Limni'nin 22 kilometre açıklarında gerçekleştiği belirtildi.

Haberin Devamı