Eğitim - Kariyer 11. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 11. sınıf kimya konuları

11. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 11. sınıf kimya konuları

Paylaş
11. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 11. sınıf kimya konuları

Kimyanın en yoğun olduğu dönemlerden biri 11. sınıf konularıdır. Çünkü bu dönem aynı zamanda üniversiteye hazırlık olarak üniversite sınavı için de oldukça etkili. Öyle ki atom teorisi, gazlar ve sıvılar ile çözelti gibi pek çok farklı konu öne çıkar. 11. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 11. sınıf kimya konularını sizler için derledik.

Lise ile beraber her dönem bilgileri büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu konular üzerinden alınacak olan temel aynı zamanda üniversite sınavı ve üniversite hazırlık döneminde etkilidir. Bunlar içerisinde 11. sınıf olarak kimya dersleri farklı konular üzerinden önemli yer taşımaktadır. Güçlü bir temel oluşturmak ve Kimya üzerinden değişik konuları iyi anlayabilmek için bu dönem çok önemlidir.

11. SINIF KİMYA KONULARI NELERDİR?

Birçok farklı konu üzerinden 11. sınıf kimya dersi öne çıkmaktadır. Özellikle uygulamalı konular bu dönem bir adım önde gelmektedir. Yoğun şekilde kimya dersinin alındığı bu dönemi iyi anlamak gerekir. Çünkü bu sayede öğrenciler üniversite hazırlık ve üniversite sınavı konusunda güçlü bir temel oluşturma şansı elde eder. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında ele alındığı zaman müfredat şu şekilde öne çıkıyor;

Haberin Devamı
  • Modern atom teorisi
  • Gazlar
  • Sıvı çözelti ve çözünürlükler
  • Kimyasal tepkimelerde enerji
  • Kimyasal tepkimede hız
  • Kimyasal tepkimelerde denge

Bu şekilde yukarıda verilen konular üzerinden 11. sınıf kimya dersleri öne çıkmaktadır. Tabii bu dersler 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere 2 dönem üzerinden ele alınır. Bunlardan bazıları 2. dönem direkt olarak verilirken bazıları ise 1. dönemin devamı olarak sürer.

1. VE 2. DÖNEM 11. SINIF KİMYA KONULARI

Hem 1 dönem hem de 2 dönem olmak üzere 11. sınıf kimya konuları bu dönem itibari oldukça yoğundur. Öğrencilerin mutlaka bu dönem içerisinde yer alan konuları detaylı bir şekilde öğrenmesi büyük önem taşır. Tabii bu konuları dönem dönem ele almak ve buna uygun şekilde sıralamak gerekir.

1 dönem 11 sınıf kimya konuları; Özellikle kimyanın çok daha derin yapısı altında 11 sınıf kimya konuları 1 dönem itibariyle ele alınır. 1 dönem itibariyle modern atom teorisi, gazlar ve sıvı çözelti ile çözünürlükler ele alınır. Hem teorik olarak hem de uygulama şekilde ele alınan bu konular, aynı zamanda öğrencilerin üniversite sınavına girişinde güçlü bir temel oluşturmaktadır.

2 dönem 11 sınıf kimya konuları; Bu dönem itibariyle öne çıkan dersler Kimyasal tepkimelerde enerji ve kimyasal tepkimelerde denge şeklinde ifade edilebilir. Aynı zamanda sulu çözeltiler de dengede yine bu dönem içerisinde yer almaktadır. Diğer yandan ilk dönem öğretilen dersler yine bu dönemden itibaren devam ederek pekiştirilir.

Haberin Devamı

Her iki dönem kapsamında öğrencilerin mutlaka bu konuları temel olarak ele alması ve öğrenmesi gerekir. Öğrenciler ilk dönem itibariyle gerekli konuları temel oluşturmak suretiyle öğrenir.

Daha sonra 2 dönem kapsamında birçok farklı kimya konusu yine uygulamalı şekilde öğrencilere sunulur. Özellikle atom ve çözeltiler ile birlikte sıvılar hakkında gerekli bilgiler, üniversite sınavı kapsamında büyük potansiyel teşkil etmektedir. Deneme sınavlarında da çok fazla çıkan konular bu dönem içerisinde yer alır.