Eğitim - Kariyer 11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 11. Sınıf Matematik Konuları

11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 11. Sınıf Matematik Konuları

Paylaş
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 11. Sınıf Matematik Konuları

11. sınıf ile beraber matematik konuları geçen yıla göre daha da ağır hale gelir. Özellikle üniversiteye hazırlık olarak da bir nevi ön plana çıktığını söylemek mümkündür. Çünkü trigonometri ve Analitik geometri gibi önemli konular bu dönem içerisinde öne çıkar. 11. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 11. sınıf matematik konuları hakkında merak edilenler.

Her iki dönem üzerinden de 11. sınıf matematik konuları farklı konular üzerinden ele alınır. Aşamalı olarak daha hafif konu üzerinden daha yoğun konulara doğru devam eder. Böylece matematiğin belirli konularına alışan öğrenciler 2. dönem itibariyle çok daha yoğun bir müfredat görür. Özellikle bu dönem üniversite sınavı için bazı konular önemlidir ve öğrenilmesi gerekir.

Haberin Devamı

11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

11. sınıf matematik konuları iki farklı dönem üzerinden bütün olarak ele almak suretiyle sırasıyla ifade etmek mümkündür. Özellikle bu dönem içerisinde matematik çok daha yoğun ve güçlü şekilde öğrencilere sunulur. Çünkü müfredat içerisinde hem üniversite sınavı hem de üniversite kazandıktan sonra derslerde görülecek konuların temeli ele alınır.

- Trigonometri

- Analitik geometri

- Fonksiyonlarda uygulama

- Denklem ve eşitsizlik sistemi

- Çember ve daire

- Uzay geometrisi

- Olasılık

Bu şekilde yukarıda verilen farklı konular üzerinden sırada biçimde 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere iki dönem kapsamda konular anlatılır. Aynı zamanda bu konular ana kategori olarak kendi içerisinde geniş yelpazede farklı konular sunmaktadır.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 11. Sınıf Matematik Konuları

Söz konusu 11. sınıf matematik konuları olduğu zaman 1 dönem ve 2 dönem olmak üzere iki biçimde ele alınmaktadır. Özellikle üniversiteye hazırlık üzerinden bazı matematik konuları temel unsur kapsamında bu dönem içerisinde verilir. Tabii az yoğun durumdan biraz daha yoğun duruma doğru dönemine göre ele alınmaktadır.

1. dönem 11 sınıf matematik konuları; O dönem içerisinde trigonometri, Analitik geometri ve fonksiyonlarda uygulama ele alınmaktadır. Müfredat içerisinde bulunan bu üç ana konu aynı zamanda kendi içerisinde farklı konular sunarak geniş şekilde ayrılır. Özellikle de sinüs, kosinüs ve ters trigonometri gibi daha birçok konu trigonometri temel yapı altında ele alınır.

Analitik geometri ise İki nokta arasındaki uzaklık, koordinatlar ve analitik düzlem daha pek çok konuyu ifade etmektedir. Aynı zamanda 2 dereceden fonksiyonlar ve fonksiyonların dönüşümü gibi konular kapsamında da fonksiyon ifade edilmektedir.

2. dönem 11 sınıf matematik konular; Söz konusu 2 dönem 11 sınıf matematik konuları olduğu zaman ise denklem ve eşitsizlik sistemleri, çember ve ünite ile birlikte uzay geometrisi ve olasılık konuları da bulunmaktadır. Aynı şekilde yine bu konular kendi içerisinde farklı seçenekler doğrultusunda sıralı olarak müfredat eşliğinde öğrencilere öğretilir.

Haberin Devamı

2 dereceden 2 bilinmeyenli denklemler ve eşitsizlikler bu dönem içerisinde gelir. Aynı zamanda çemberin temel elemanları, çemberde teğet ve açılar gibi konular da geometrik kapsamında öne çıkar. Uzay gemisi ise katı cisimler kapsamında değerlendirilmektedir. Bunlar içerisinde dik dairesel silindir dik dairesel koni ve kürenin alanı ile hacmi gibi konular öğretilmektedir. Koşullu ve deneysel olasılık gibi konular yine olasılık üzerinden ön plana çıkar.