Eğitim - Kariyer 9. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 9. Sınıf Tarih Konuları

9. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 9. Sınıf Tarih Konuları

Paylaş
9. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 9. Sınıf Tarih Konuları

Ortaçağ ve ilk çağdan başlamak suretiyle günümüze kadar ulaşan tarihi konular 9. sınıf kapsamında ele alınmaktadır. Aynı zamanda insanlığın ilk dönemleri ve İslam medeniyeti üzerinden de tarihi bilgilere bu dönemde girilir. 9. sınıf tarih konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 9. sınıf tarih konularını detayları ile derledik.

Farklı Türk tarihleri ile beraber insanlık tarihinin yanı sıra İslamiyet tarihi gibi geniş çaplı konular bu dönemde önemli yer taşımaktadır. Aynı zamanda bütün bu konular pek çok farklı sınavda öğrencilerin mutlaka karşısına çıkacaktır. O yüzden geniş çaplı müfredat dahilinde ele alınacak olan bu konulara dikkat edilmesi büyük öneme sahiptir.

Haberin Devamı

9. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir?

Genel çerçevede tarih ve zaman ele alınarak 9 sınıf konuları ön plana çıkar. Tabii bunun dışında Türk tarihi ve Türklerin İslamiyet'e girişi gibi pek çok farklı konuda müfredat içerisinde yer almaktadır. O yüzden bu dönem içerisinde tarihi açıdan bir temel oluşturma noktasında derslere dikkat edilmesi gerekir.

- Tarih ve zaman

- İnsanlığın ilk dönemi

- Orta çağda Dünya

- İlk ve orta çağda Türk dünyası

- İslam medeniyetinin doğuşu

- Türklerin İslamiyet’i kabul ediş

- İlk Türk İslam Devlet

Yukarıda verilen ana konular kapsamında geniş yelpazede tarihi bilgiler öğrencileri sunulur. Özellikle de ilk insanlardan başlamak suretiyle günümüze kadar değişen ve insan hayatı ele alınmaktadır. O yüzden dünya tarihi açısından öğrenciler için bu dönemin içerisinde verilecek konular oldukça önemlidir. Zaten birçok değişik sınavda öğrencilerin karşısına çıkacağı için de bu döneme dikkat edilmesi büyük önem arz eder.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 9. Sınıf Tarih Konuları

9. sınıf tarih konuları ilk dönem itibariyle öğrenciler için ilk insanlardan başlayarak farklı konular sunar. Özellikle İnsanlık tarihi ve farklı dönemlere geçiş üzerinden, kurulan medeniyetler eşliğinde bilgiler verilmektedir. Daha sonra 2 dönem kapsamında Türk dünyası ve İslamiyet üzerinden ilişkiler doğrultusunda bilgiler verilir. Elbette bunları daha detaylı ve etkin şekilde anlayabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında müfredat 2 dönem üzerinden ön plana çıkar.

1. dönem 9. sınıf tarih konuları; Öncelik olarak tarih ve zaman ele alınmak suretiyle öğrencilere bu konu hakkında müfredat dahilinde bilgiler verilir. Hemen arkasından İlk Çağ ve orta çağ ile beraber insanlığın ilk dönemleri hakkında ana konu üzerinden geniş yelpazede konular yayılır. Tabii bu çağlar içerisinde Türk dünyasının değişimi ve gelişimi hakkında bilgiler sağlanmaktadır. Bu dönem O yüzden güçlü bir temel oluşturma noktasında öğrenciler açısından oldukça önemlidir.

2. dönem 9. sınıf tarih konuları; Bu dönem daha çok Türk dünyası ile beraber İslamiyet Dünyası arasındaki ilişkiler ele alınır. Türklerin İslamiyet'e girişi ve bu dönemde gerçekleşen tarihi olaylar öğretilmektedir. Aynı zamanda ilk Türk İslam Devleti hakkında verilen bilgiler doğrultusunda bu gelişim dönemi ele alınır. Özellikle Türk dünyası ve İslam dünyası üzerinden ilişkiler pek çok farklı sınavda çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Verilen bu konular ile beraber öğrenciler liseye giriş yaparak temel oluşturur. Bu sayede oluşturulan temel ile beraber liseden sonra yapılacak sınavlar konusunda öğrenciler soruları etkin şekilde cevap verebilir. Çünkü insanlığın başından itibaren geçen dönem ve çağlar ile birlikte Türk ve İslam dönemi yer alır.