Eğitim - Kariyer 9. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 9. Sınıf İngilizce Konuları

9. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 9. Sınıf İngilizce Konuları

Paylaş
9. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 9. Sınıf İngilizce Konuları

Liseye giriş ile beraber daha geniş çaplı şekilde İngilizce konuları ele alınır. Öğrenciler daha fazla kelime öğrenirken aynı zamanda bu kelimeler üzerinden cümle kurma yeteneği kazanır. Aynı zamanda farklı filmler ya da görseller üzerinden de uygulamalı bir eğitim verilir. 9. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 9. sınıf İngilizce konuları hakkında merak edilenleri derledik.

Televizyon ve sosyal medya ile beraber aynı zamanda geniş çaplı ele alınan birçok farklı konu kapsamında 9. sınıf İngilizce konuları öne çıkmaktadır. Farklı kültürler, çevresel etmenler ve dünya çapından birçok uygulama doğrultusunda İngilizce öğrencilere kapsamlı şekilde müfredat üzerinden desteklenir.

Haberin Devamı

9. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir?

Liseye giriş ile başlayan bu dönem İngilizcesi öğrenciler için önemli bir temel oluşturmaktadır. Bu temeli yaratabilmek için ise kelime ve kelimeler üzerinden cümle kurma yetenekleri farklı konular kapsamında geliştirilir. Aynı zamanda gelecekte İngilizceyi meslek olarak kendine temel alan öğrenciler için bu dönem oldukça önemlidir.

- Studying abroad

- My environment

- Movies

- Human in Nature

- Inspirational People

- Bridging cultures

- World heritage

- Emergency and Health problems

- Invitations and celebrations

Bu şekilde yukarıda verilen farklı ana başlıklar doğrultusunda 9. sınıf İngilizce dersleri yer almaktadır. Özellikle kendi içerisinde geniş çaplı olarak kelime ve cümle üzerinden kurulum doğrultusunda dil bilgisi aktarılmaktadır. Tabii günlük yaşam İngilizcesi kapsamında da yine öğrencilere temel bilgiler sağlanır.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 9. Sınıf İngilizce Konuları

Her iki dönem açısından öğrenciler İngilizceyi temel olarak öğrenmek suretiyle basit cümleler kurmaya başlayabilir. Aynı zamanda pratik ve uygulamalı şekilde farklı konular üzerinden dünya çapında İngilizce öğretimi sağlanmaktadır. Elbette bunu çok daha güçlü bir şekilde ele alabilmek için iki dönem kapsamında 9. sınıf İngilizcesi ele alınır.

 1. Dönem 9. sınıf İngilizce konuları; Bu dönem içerisinde yurt dışı kaynaklı ya da filmler ile beraber hayatın birçok alanı doğrultusunda İngilizce kelimeler öğrenilir. Aynı zamanda bu kelimeler ile beraber basit düzeyde cümle kurulumu da sağlanmaktadır.

Hem insanlar hem de doğa çerçevesinde pek çok bilgi İngilizce kapsamında okunuş ve yazılış üzerinden desteklenir. Aynı zamanda ileriki dönemlerdeki İngilizce için bu dönem bir temel oluşturarak daha güçlü şekilde İngilizce bilgisi sağlar.

2. Dönem 9. sınıf İngilizce konuları; İlk dönem tamamlandıktan sonra 2. dönem için 9. sınıf İngilizce konuları daha yoğun şekilde ön plana çıkar. Bu bağlamda uluslararası insanlar ve farklı ülkeler ile beraber kültürler üzerinden bilgiler sağlanmaktadır. Aynı zamanda sağlık açısından acil durum ve daha birçok değişik konu da bu açıdan ön plana çıkar. Televizyon ve sosyal medya ile beraber çevresel faktörler doğrultusunda modern İngilizce üzerinden bilgi verilmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıdaki iki değişik dönem ile beraber 9 sınıf İngilizce müfredatı tamamlanır. Böylece öğrenciler temel düzeyde cümle kurulumu ile beraber birçok farklı kelimeyi öğrenme şansı elde eder. Aynı zamanda gelecek adına farklı sınavlarda karşına çıkacak İngilizce sorular için başarılı şekilde cevap verme imkanı bulur. Tüm bu sebeplerden dolayı öğrencilerin u temel düzeydeki İngilizce konularına önem vermesi ve dikkatli çalışması büyük önem taşımaktadır.