Eğitim - Kariyer 2022 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

2022 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

Paylaş
2022 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

Her yıl Kasım ayında kutlanan Öğretmen Günü, bu yılda Kasım ayının ikinci haftasını geride bırakırken birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin birlikte geçirdiği bu özel tarih için “Öğretmenler Günü ne zaman? 2022 Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?” sorularına şimdiden yanıt aranmaya başlandı. Peki, 2022 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

"Öğretmenler Günü ne zaman, ayın kaçında? 2022 Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?" sorusuna yanıt arıyor. Kasım ayının en önemli günlerinden biri olarak kabul edilen Öğretmenler Günü'nde öğrenciler öğretmenlerini mutlu etmek, onlara hediyeler almak ve paylaşımlarda bulunmak için tarihini öğrenmeye çalışıyor. Peki, 2022 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN 2022?

Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanıyor. Bu yıl 24 Kasım Perşembe gününe denk gelecek. Böylece öğrenciler ve öğretmenler okulda bu özel günü kutlayabilecek.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYE SEÇENEKLERİ

Kadın öğretmenlere; çiçek, takı, kozmetik ürünlerinin yanı sıra, kişiye özel kalem, not defteri, roman gibi hediyeler alınabilir. Öte yandan tekstil ürünleri, biblo gibi süs eşyaları da hediye edilebilir.

Erkek öğretmenler için ise; kravat, gömlek gibi giyim ürünleri, parfüm gibi kozmetik ürünleri, isimlik, kişiye özel kalem, roman-dergi hediye edilebilir.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

1981 yılından bu yana kutlanan öğretmenler günü 11 Kasım 1928'de Atatürk'ün Başöğretmen ünvanını almasıyla belirlenmiş olan bir tarihtir.

Ulu Önderimizin 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun bu ünvanı aldığı yıldönümlerinde ülke çapında bu tarihin tüm öğretmenlere armağan edilmesine karar verilmiştir.

Haberin Devamı